ME

Viestintäliigan tarina alkoi tietyllä tapaa talvella 2012 erään kaupunkilehden toimituksessa. Tuolloin Osku Valtonen ja Juhani Koskinen paiskasivat ensimmäisen kerran kättä yhteisen työharjoittelujakson merkeissä. Kahden kujakollin välille löytyi nopeasti yhteinen sävel; Juhani kirjoitti artikkelit ja Osku viimeisteli jutut kuvillaan.

”Pojat” saivat aika nopeasti melko vapaat kädet juttujen suhteen ja päätyivätkin juttukeikoillaan mm. tutkimaan turkulaista yökerhoelämää sekä sushille Miss Suomi -perintöprinsessan kanssa.

Tämän jälkeen Oskun tie vei HC TPS Turku Oy:n palvelukseen, jossa hän toimi community managerina vuosina 2014-2016. Työnkuvan keskiössä oli TPS-yhteisön kokonaisvaltainen hallinta ja mielenkiintoisen sekä monimuotoisen sisällön tuottaminen. Yhteisö kasvoi ja oli hyvin sitoutunutta.

Juhani on tehnyt päivätyönsä Whitestone-digitoimiston leivissä copywriterina ja samalla vastannut TUTO Hockey Oy:n kokonaisvaltaisesta viestinnästä sekä todella erottuvan mediasisällön tuottamisesta. Mestis-joukkue TUTOn viestintä on paininut jo muutaman vuoden ajan Suomi-urheilun raskaassa sarjassa; monella Liiga-seurallakaan ei viestintä ole yhtä hyvin hoidettua kuin mitä TUTOlla on.

Petteri Poukka astui mukaan tarinaan noin vuosi Oskun ja Juhanin kohtaamisen jälkeen. Juhani ja Petteri tutustuivat toisiinsa kirjoittaessaan sydänverellään intohimoisia tarinoita samalle urheilusivustolle.

Osku ja Petteri kohtasivat samoihin aikoihin turkulaisen kuntosalin pukuhuoneessa, kun Petteri halusi kertoa tulevalle liikekumppanilleen kehut hyvästä ja koskettavasta kolumnista. Sosiaalisessa mediassa tämä tapahtuma olisi tarkoittanut ”Tykkää”-napin klikkaamista.

Tuo tapahtuma kuvaa Petteriä mainiosti. Nuori tamperelaistunut nokialainen haluaa tuottaa kanssaihmisilleen hyvää mieltä ja on tuota sanomaa saanut levitettyä sosiaalisessa mediassa mainiosti jo vuosien ajan.

Palapelissä alkoivat palaset loksahdella kohdilleen. Juhani ja Osku miettivät useampaan kertaan oman yrityksen perustamista, mutta parin vuoden mietinnän ja keskustelun tulos oli aina sama: jotain jäi puuttumaan. Petteri haluttiin mukaan, mutta tarvittiin joku timantinkova tekijä johtamaan orkesteria.

Twitterin puolella koko kolmikko oli seurannut kauluspaitoihin verhoutuvaa raumalaislähtöistä, mutta ihan hyvää jätkää, Iiro Junnilaa. Kun Iiron nimi ensimmäisen kerran nostettiin samaan pöytään tulevan yrityksen toimitusjohtajan tehtävien kanssa, maailma kirkastui. Tässähän se puuttuva palanen olisi!

Vielä piti toki kertoa Iirolle ja Petterille, että heidän varalleen olisi nyt vähän isompaa suunnitelmaa.

Suunnitelmassa kirkkaana tavoitteena on olla Suomen paras sosiaaliseen mediaan suuntautunut viestintätoimisto.

Iiro Junnila

Iiron vahvimmat osaamisalueet ovat myynnissä ja valmentamisessa, hän tietää miten sosiaalinen media kesytetään B2B-myynnin työkaluksi. Iiro on varsinainen verbaaliakrobaatti ja vanhan liiton puujalkahuumorin vannoutunut ystävä.

Lue Iiron tarina.

Twitter / LinkedIn / Instagram / Snapchat

Iiro Junnila – Viestintäliiga
Petteri Poukka – Viestintäliiga

Petteri Poukka

Meemit, kohut, kampanjat, tarinoiden luomiset ja suosion kasvattamiset ovat Petterille tuttua puuhaa. Esimerkiksi Facebookin algoritmien toiminta on tiedossa ja Twitterin nopeampitempoinen hektisyys hallussa. Sosiaalisen median kanavat ovat Petterin kolmas nimi.

Lue Petterin tarina.

Twitter / Facebook / Instagram / Snapchat / Periscope / YouTube

Juhani Koskinen

Juhani on media-alan moniosaaja, jonka työkalupakkiin on tarttunut vuosien varrella monennäköistä ja -kokoista meisseliä. Hänen erikoisalaansa on laajan kokemusperän vuoksi viestinnällisten kokonaisuuksien hahmottaminen.

Lue Juhanin tarina.

Twitter / Instagram /LinkedIn / Snapchat

Juhani Koskinen – Viestintäliiga
Osku Valtonen – Viestintäliiga

Osku Valtonen

Sosiaalisen median kentältä Oskun karttaan on isolla ympyröity Facebook, Twitter sekä Instagram. Myös Snapchat ja YouTube ovat hänelle tuttuja työkaluja. Oskun tekeminen pohjautuu vahvaan ja värikkääseen tarinankerrontaan, jonka ansiosta hänen kolumnejaan ja bloggauksiaan on ollut esillä monissa eri julkaisuissa.

Lue Oskun tarina.

Twitter / Instagram / LinkedIn / Snapchat

Taneli Virjonen

Taneli tekee kovasti tuloaan koulun penkiltä kohti viestintäalan huippua. Tanelin reitti kulki sattumoisin Oskun kanssa vietetyn kahvihetken kautta ensin kolmen kuukauden harjoittelujaksolle Viestintäliigaan, josta matka jatkuu ainakin kesän ajan jokirannan kauniissa maisemissa uusissa toimistotiloissamme.

Lue Tanelin tarina.

Twitter / Snapchat

Taneli Virjonen – Viestintäliiga
Tiina Sten – Viestintäliiga

Tiina Sten

Tiina on 12 vuotta maailmalla urheillut suomikoriksen ikoni ja markkinointiviestinnän opiskelija. Nopeista käänteistä nauttiva Tiina vaihtoi alle vuodessa ammattiurheilun opiskelijaelämään ja harjoittelijan hommat vakipestiin Viestintäliigalla.

Lue Tiinan tarina.

Twitter / LinkedIn / Instagram / Snapchat

Matti Koivisto

Masa napattiin hommiin työharjoittelun perusteella. Elämä on painanut miestä aina alaspäin: ensin Pohjanmaan lakeuksilta maaseudun rauhaan Punkalaitumelle, sieltä opiskelujen perässä Turkuun.

Lue Matin tarina.

Twitter / Instagram

Matti Koivisto | Viestintäliiga
Seppokoira | Viestintaliiga

Seppo

Sepolla on omat Facebook-sivut ja Twitter-tili, joissa hän kertoilee elämästään tuhansille seuraajilleen jakaen hyvää mieltä tavalliseen arkeen ja antaen ihmisille toivoa paremmasta maailmasta.

Lue Sepon tarina.

Facebook / Twitter / Instagram

Viestintäliiga
020 728 0420
iiro@viestintaliiga.fi
@viestintaliiga

NIMI

EMAIL

PUHELINNUMERO

VIESTI