UFC-vapaaottelija Teemu Packalénin (8-2) seuraava ottelu on varmistunut. 30-vuotias Viestintäliigan suojatti kohtaa lauantaina 21.10. Puolan Gdańskissa puolalaisen Marcin Heldin (22-7).

”Pacu” on pitänyt jo pitkään tähtäimenään juuri Gdańskin UFC-iltaa, ja ajatustyö vastustajaakin silmällä pitäen on aloitettu jo aikaa sitten. 

”Kun näin, että Held on kiinnitetty, niin olin aika varma, että tuota vastaan ottelen”, Teemu kertoo.

25-vuotias Held on kokenut vapaaottelija, joka otteli pitkään Bellator MMA -vapaaottelujärjestön alla. Puolalainen siirtyi kuitenkin vuonna 2016 UFC:n riveihin ja on otellut lajin kirkkaimmissa valoissa kolmesti.

Nuo kaikki ottelut ovat olleet erittäin kovia vastustajia vastaan, ja Held onkin hävinnyt ne kaikki. Tulosten ei kannata kuitenkaan antaa hämätä, sillä konkariottelijoille Diego Sanchezille ja Joe Lauzonille Held hävisi pisteillä. Varsinkin Lauzonille kärsitty tappio herätti paljon keskustelua, sillä jopa Lauzon itse oli sitä mieltä, että Held voitti ottelun. Viimeisintä otteluaan toukokuussa Damir Hadzovicia vastaan Held hallitsi päätöserään asti ja oli marssimassa pistevoittoon, kunnes Hadzovicin polvi yllätti puolalaislupauksen.

”Kovia jätkiä tuo on voittanut (Bellatorissa). Löytyy brassijujutsun musta vyö ja kyseessä on mattojätkä, joka on pahimmillaan ja parhaimmillaan matossa”, kuvailee Packalén tulevaa vastustajaansa.   

Teemu Packalénin UFC-ura jatkuu lokakuussa Gdańskissa

21.10. Teemu Packalén ottelee Puolan UFC-illassa.

Terve kuin pukki

Packalénin oma UFC-ura on ollut melkoista vuoristorataa, sillä 2015 turkulainen hävisi äärimmäisen lyhyellä varoitusajalla mitellyn kamppailun Mickael Leboutille pisteillä, 2016 voitti Lontoossa Thibault Goutin 24 sekunnissa, ja kuluvan vuoden maaliskuussa niin ikään Lontoossa tuli tyrmäystappio Marc Diakieselle 30 sekunnin jälkeen.

Maaliskuun ottelun jälkeen Pacun jalka operoitiin, mutta nyt mies pystyy jälleen treenaamaan terveenä.

”Vammoista on toivuttu ja olen terve kuin pukki”, Teemu sanoo.

Kun kaksi ns. mattomiestä kohtaa, on ottelusta usein vaarassa tulla lähinnä ”halailua” ja matossa pyörimistä. Packalén on viime kuukaudet harjoitellut kuitenkin paljon myös pystyottelua turkulaisella nyrkkeilysalilla.

”Jos pystyssä löytyy voiton avaimet, niin laitan sen unille. Nyt pitää kuitenkin alkaa painia enemmän. Mutta kaikki mitä on tehty, palvelee hyvin Heldiä vastaan.”

Teemu Packalénin UFC-ura jatkuu lokakuussa Gdańskissa

”Pacu” on harjoitellut viime ajat kotoisen Finnfighters’ Gymin lisäksi myös Helsingissä ja Tukholmassa.


Teemu on valmistautunut tulevaan koitokseen kotisalinsa Finnfighters’s Gymin lisäksi myös Hardknocks Training Centerillä Helsingissä sekä Allstars Training Centerillä Tukholmassa. Omat vahvuudet vastustajaan nähden on myös hyvin selvillä.

”Olen helvetin nopea verrattuna siihen. Vastustaja on vähän enemmän diesel-tyyppinen. Olen myös yli 10 cm Heldiä pidempi.”

Yksi asia on varmaa. Kun lauantaina 21.10. Puolan Gdańskissa alkaa tanssit, on Suomen Teemu Packalén valmis.

”Nyt on näytönpaikka. Tämän kun voitan, niin ei tarvitse enää todistella kenellekään.”

Viestintäliiga seuraa tiiviisti Teemun matkaa kohti Gdańskin UFC-iltaa. Seuraa sinäkin Pacua Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Snapchatissa.

Kuvat: Niko Sieppi / Rabbit Visuals