Blogi

1307:n vinkit joulusomepöytään

By 22/12/2017 toukokuu 29th, 2019 No Comments

Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän odottaa jouluruokailua. Entinen lahjojenjakoseremonian pakollinen alustus on muuttunut jouluaaton maagisimmaksi hetkeksi. Ja kuten kaikki muutkin ruokailut, voi sen hoitaa samalla somekanavia selaten.

Mikä somekanava sitten sopii minkäkin jouluruoan kanssa? Minäpä kerron oman versioni.

Lähden helpoilla liikkeelle. Aperitiivi naamariin ja hyvällä fiiliksellä kylmien ruokien sekä Instagramin kimppuun. Ei ärsytä se naamakuvarumban läpikäynti, vaan mieli ohjaakin peukaloa antamaan likejä mitä oudoimmillekin tyypeille ja asioille. Ruoka kylmä, mieli lämmin. Joulun taikaa!

Siitä siirryn jouhevasti siihen kaikkein pyhimpään kombinaatioon. Kinkkua, laatikoita ja Facebook tulille. Tai ei monikossa laatikoita, vaan yksikössä lanttulaatikkoa. Perunalaatikko nyt vielä menee, mutta oksennuksen makuista porkkanalaatikkoa en lähtisi suosittelemaan edes pahimmalle porilaiselle.

Porsas valuu 27-vuotiaaseen kehooni viinin saattelemana. Yhtäkkiä tuumin, että Facebook-kirppikset voikin olla ihan hauska juttu hei! Jääkiekkotermein yv sekä av kuntoon ja rohkea astuminen somen byrokraattisimmille pelikentille. Lähdetään pelaamaan omaa peliä ja katsotaan mihin asti se riittää. Yp on jumala!

Armoton taisteluni ei riitä, vaan joku helvetin Oili Pyhäjärveltä vie pensas-sakset nimiinsä, vaikka luulin väkevän av:ni riittävän. Kirppisryhmästäkin tulee potkua perseelle, kun kirjoitan jouluterveisinä ensin Oilille ja sen jälkeen yp:lle jokaisen ulkonäköön liittyvän loukkauksen, jonka vain keksin heidän profiilikuviensa perusteella. Yp on apina!

Jään hetkeksi harmittelemaan tapahtunutta. Mietin jo kanssaruokailijoiden kanssa keskustelemista, mutta tulen kuitenkin järkiini hyvin nopeasti. Onhan noita somekanaviakin vielä selattavana.

Santsikierros lämpimiä ruokia, hieman täytettä juomalasiin ja keltainen paholainen, Snapchat, tulille. Pöydän valtaa vieno kiusallisuuden tunne, kun mediaäänet olivatkin kännykästä niin sanotusti kaakossa. Kaiken lisäksi alokasmainen höntyily heti kiinni Temptation Island -suuruus ja merkkifilosofi Mr.Elämänpelin snäppeihin, jonka sanallinen säilä saa vieressäni istuvan isoäitinikin pyörittelemään silmiään.

Rosolli ja sinappisillit maistuvat erityisen hyviltä ja pelaavat hyvin yhteen Snapchatin kanssa. Viimeisiä palasia täyteen ahdattuun vatsaani tunkiessa, ruudulla näkyy iloinen @JunkinSaha, joka on juuri voittanut Kimble-pelissä noin 3-vuotiaan sukulaisensa tehoin 4+6. Myös se on kuulemma maistunut erityisen hyvältä.

Pääruokailu on ohi ja pieni nestemäinen tankkaus välissä kohti illan päättävää jälkiruoka-Twitter -duoa. Normaalisti en niin luumukiisselistä pidä, mutta iltani on tullut siihen pisteeseen, etten välitä mitä suuhuni laitan. Kunhan pääsen hakemaan jouluaaton napakat Twitter-myllyt.

Tiedän, ettei minun normaalisti tarvitse selata fiidiäni kovinkaan paljon alaspäin päästäkseni kiinni ensimmäiseen yhteenottoon, jossa periksi ei anneta, vaikka tajuaisi jo ensimmäisten verbaalijabien kohdalla olevansa tuomittu häviämään kamppailun. Jouluaatto tekee asiaan pienen poikkeuksen, mutta löydän kuin löydänkin lopulta sopivan väännön, johon voin täysin ulkopuolisena tulla hassusti nimetyllä @AnuSaukko-feikkiprofiilillani haastamaan riitaa. En ehdi laittaa kuin yhden twiitin, kun jo tulee tuomio: sinut on blokattu.

Luumukiisselikin tulee syötyä siinä sivussa loppuun. Se on yllättävän hyvää. Itse asiassa todella hyvää.

Napsaisen Twitterin kiinni. Pienen blokin aiheuttaman henkilökohtaisen someraivoni keskellä päästän puolivahingossa suustani ääntä sanojen muodossa. Kehun luumukiisselin olleen maukasta ja totean, etten rehellisesti sanottuna ole siitä ennen pitänyt. Mummi avaa oman sana-arkkunsa vierestä muistelemalla eri ruokia joita minä ja veljeni emme voineet pieninä sietää. Yhtäkkiä äitini liittyy keskusteluun ja aiheet vaihtuvat raiteelta toiselle. Jutut lähtevät sekunneissa täysin laukalle ja nauru raikaa lopulta yön pikkutunneille asti.

Paluu vuodesta 1990 käyttämäni kanavan, Sukulaiset-liven, pariin on osoittanut voimansa. Testaan sitä joulupäivän aterialla ja hämmästyksekseni se toimii kaikkien ruokien kanssa paremmin kuin mikään somekanava. Muut kanavat saavat jäädä joulun ajaksi.

Hauskaa ja herkullista joulua!

Klassinen maksalaatikon ja Snapchatin samanaikainen nauttiminen menossa.

Leave a Reply