Blogi

Perjantai täynnä perusajoa – Artsin etätyöpäivä

By 27/03/2020 maaliskuu 29th, 2020 No Comments
Masa ja Taneli ovat aiemmin raportoineet blogissamme työpäiviensä kulun kellontarkasti. Reilun kahden viikon etätyöputken jälkeen onkin hyvä avata, miltä etätyöpäivä näyttää kotitoimistolta.

5.40 Herään ensimmäisen kerran. Olo tuntuu suhteellisen virkeältä, mutta vilkaisen kelloa ja totean että aivan suotta. Uudelleennukahtamiseen menee arviolta noin 30 sekuntia.

6.11 Herätyskello soi. Menin nukkumaan 22.11, joten tarvittavat kahdeksan tuntia lepoa pitäisi jotakuinkin olla plakkarissa. Aamupalanälkä houkuttelee nousemaan, mutta aamupöhnä vie voiton ja torkun vielä lisää.

6.40 Koitan pakottaa valoa silmiin selaamalla uutiset ja somekanavat puhelimelta. Muutama Twitter-ääliö saa rusinat rasahtamaan oikein kunnolla. Tapani mukaan jätän kuitenkin osallistumatta ölinään. Twitter on mielestäni enemmänkin tiedotus- kuin keskustelukanava. Hedelmällinen vuorovaikutus on siellä välillä yhtä todennäköistä kuin Paavo Nurmen patsaan löytymisen Antarktikselta. (Tampereen teekkarit, olkaa hyvät sensaatiomaisesta pilavinkistä.)

7.00 Vääntäydyn ylös. Harjaan ylipitkäksi kasvaneen hiuspehkon ja laitan joululahjaksi saamani aamutohvelit jalkaan. Enpä uskonut, että voisin olla näin onnellinen pörröisestä tohveliparista. Niin ja toki ylle sujahtavat myös housut ja paita, enhän sentään ole mikään exhibitionisti.

Aamun virkeystila oli tasoa maaginen.

7.15 Hoidan pari ”siviilisähköpostia” ja keittelen kahvia. Taustalla soi Vesterinen yhtyeineen – kerrassaan loistava orkesteri! Vinyylilevyn pitäisi pian tulla postissa.

Työhaalarit niskaan – etätyöpäivä voi alkaa

7.30 Istahdan sorvin ääreen. Availen kahdelle näytölleni Slackin, Teamsin, työsähköpostin sekä tyhjän notepad-muistion yleisiä ajatuksia varten. Työmoodiin pääseminen vaatii hieman räväkämpää ääniraitaa, joten vaihdan Yamahan ämyreihini soimaan eeppistä instrumentaalia tykistystä.

7.35 Asentamaltani RSS-syötteitä keräävältä Teams-botilta tulee ilmoitus uutisesta liittyen hallituksen suunnitelmiin koskien koronaviruksen aiheuttamia taloushaasteita, linkkaan sen eteenpäin.

7.45 Syvennyn asiakkaan toimittamaan kirjaan, josta pitäisi löytyä tarvittava tieto tämän kuun blogitekstin kirjoittamiseen. Löydettyäni oikean kohdan iskee ajatus, että tästä päivästähän olisi hyvä pitää kirjaa tätä firman omaakin blogitekstiä varten. Aloitan päivän kuvaamisen aiemmin avaamaani muistioon.

8.00 Ensimmäinen kuppi kahvia alkaa olla kumottu. Käyn samantein täydentämässä kupin ja heitän suodatinpussin biojätteeseen. Syvennyn kirjaan ja kirjoitan muistiinpanoja hahmotellen samalla asiakkaan blogitekstin rakennetta.

8.30 Päähän tupsahtaa, että yksi asiakas laittoi alkuviikosta hienoja kuvia työympäristöstään. Ehdin silloin vilkaista niitä vain nopeasti, joten otan vähän perusteellisemman katsauksen. Melkein heti iskee idea hyvästä somepäivityksestä, jonka voisi mukavasti julkaista vasten viikonlopunselkää. Ideoinnin jälkeen jatkan blogitekstiä asiakkaalle ja viestittelen kollegoiden kanssa.

10.00 Aika haukata sapuskaa. Teen jääkaapin jämistä munakkaan soijasuikaleilla ja miniluumutomaateilla. Samalla kuuntelen viestinnän alan järjestön podcast-sarjan koronaspesiaalia.

10.30 blogihommat jatkuvat. Tänään pitäisi saada asiakkaalle katsottavaksi ensimmäinen versio.

10.50 Koordinoin hieman päivän Instagram-sisältöjen tuotantoa firman tilille. Kuluvalla viikolla on ollut käynnissä etäkuulumisten kyselyä koko jäsenistöltä.

11.00 Asiakkaan blogitekstin työstö jatkuu. Voisipa todeta, että ei se meikähumanisti osannut arvata päätyvänsä opiskelemaan muun muassa rakennusalaa, lääketiedettä ja ohjelmointia, kun viestintätoimistoon haki.

12.00 Tunnin sisäinen palaveri uudesta asiakkuudesta. Seulottiin verkkosivut ja sometilit ja ideoitiin palveluja, joilla voitaisiin kehittää asiakkaan markkinointia. Sovittiin myös, että tänään voisi järjestellä Teams-afterwörkit.

13.00 Pieni mielentyhjennys ränkyttämällä kitaraa Disney-hittibiisien parissa.

Päivä pakettiin

13.30 Tarkastuskierros vastuullani olevien somemainonta-asiakkaiden kampanjoiden etenemisestä. Muutama huomio muistiin silmälläpitoa varten.

13.55 Osallistuminen firman WhatsApp-ryhmässä pyörivään ideointikisaan.

14.00 Jatkan asiakkaan blogitekstin pyörittelyä. Kirjoitan myös ajatuksia ja ideoita Teamsissa jaettuun dokumenttiin uudesta tarjouksesta.

15.00 Puhtaaksikirjoitan asiakkaan somejulkaisun ja koordinoin lisää firman Instagram-sisältöjä.

15.30 Yhteydenpitoa asiakkaisiin ja kollegoihin eri viestintävälineillä. Huomaan, että kellonaika alkaa vaikuttaa keskittymiskykyyn.

16.00 Otin taiteellisen johtajan vinkistä kopin ja hyppäsin päiväsaunaan.

17.00 Afterworkit teamsissa. Samalla puhtaaksikirjoitan tämän tekstin.

18.00 Pistän tekstin luettavaksi blogifaaraolle eli Tanelille. Katsotaan, millainen tuomio tulee.