Blogi

Ei kukaan ole seppä syntyessään

By 23/05/2019 toukokuu 28th, 2019 No Comments
Niki

Oli kyseessä seppä tai graafikko, tie siihen kuljetaan usein monen mutkan kautta. 

JVG riimitteli taannoin ”kasarin lapsi mut ysärin tatsi”, ja näinhän se on minunkin kohdallani. Ala-asteella 90-luvun lopulla ei koulussa paljoa tietotekniikkaa opetettu, eikä se silloin sen ikäisiä oikein kiinnostanutkaan. Vapaa-aika meni pihapeleissä ja rullalautaillessa. Kovimpia tietoteknisiä juttuja olivat tekstarit, soittoäänet ja Nokia 3210:n matopeli. Joskus ehkä hakattiin jotain änäriä, Fifaa tai Donkey Kongia Super Nintendolla tai isoisän tietokoneella.

Yläasteella tietsikkahommat eivät kiinnostaneet senkään vertaa, vaan huomion veivät tytöt, röökinpoltto ja puistonpenkeillä hengailu. Tietotekniikasta kiinnostuneet olivat nörttejä, ja minä en tahtonut siihen porukkaan kuulua.

Koska hyväksytyksi tulemisen tarve oli kuitenkin kova – niin kuin kaikilla sen ikäisillä – loin tilin 16-vuotiaana legendaariseen IRC-Galleriaan. Äkkiä huomasin, että tykkäyksiä saadakseen piti olla joko A) komea, B) hauska tai C) sulla piti olla hienoja kuvia. Päivän kuvaksi usein noussut nykyinen työkaverini peteonkeisari (Petteri Poukka) oli asettanut hauskuusriman niin korkealle, että ajattelin kauniiden kuvien olevan mun juttu.

Eihän sillä vaarin digikameralla kovin kummoisia otoksia tullut, mutta kyllä mä silti huomasin omaavani jonkinlaista silmää valokuvaukseen. Jossain kohtaa ystäväni Niko, jonka tietotekninen ymmärrys oli selvästi itseäni kehittyneempää, tutustutti minut kuvankäsittelyohjelmaan nimeltä Picasa 2. Ai ettien että, se oli menoa! Urasuunnitelmat liikunnan ja hyvinvoinnin parissa saivat jäädä harrastuksiksi viimeistään siinä kohtaa, kun keksin, että näillä tietokoneohjelmilla voi kuvien käsittelyn lisäksi myös piirtää ja luoda grafiikkaa.

Sanotaan näin, että ei tietotekniseen elämään siirtyminen ihan yhdessä yössä käynyt, vaan monissa asioissa on ollut paljon opettelemista. Vuosien päämäärätietoinen opiskelu median, markkinoinnin ja mainonnan parissa sekä kuvankäsittely- ja piirto-ohjelmien käyttö vapaa-ajalla on kuitenkin nostanut osaamiseni ja ymmärrykseni alalla menestymiseen vaadittavalle tasolle sekä poikinut töitä kovaa vauhtia kehittyvässä nykyaikaisessa viestintätoimistossa.

Picasakakkosten tilalle tulee aina uudempia ja parempia työkaluja ja medioita, joihin pitää olla valmis hyppäämään. Se, jos jokin on tällä alalla samalla sekä haastavaa että helkkarin mielenkiintoista.

Innostunein terveisin

Niki Pettersson, visuaalinen viestijä

Rustaa alapuolelle nimesi ja sähköpostiosoitteesi, niin katsotaan yhdessä, mitä seppä teille takoisi.

Leave a Reply

Avaa keskustelu
💬 Huolia, murheita,
markkinointitarpeita?
Laita viesti WhatsAppissa!
Powered by