Somemainonta on monen yrityksen markkinoinnille kuin aurinkorasva ruotsalaiselle rantaturistille: sitä käytetään hieman varoen, mutta kokonaan ilmankaan on vaikeaa olla. Facebook Business Manager puolestaan on yksi tärkeimmistä somemainonnan työkaluista. Lue Viestintäliigan virallinen ohjeistus Business Managerin käyttöön!

Oletko jo tehnyt elämäsi parhaan päätöksen luottaa yrityksesi Facebook-mainonta meidän käsiimme? Olit tai et, haluamme tehdä tulevan yhteistyömme mahdollisimman helpoksi. Ennen kuin voimme päästää mainospetomme irti, pyytäisimme sinua tekemään pari nopeaa toimenpidettä yrityksesi omalla päätelaitteella.

(Tarvittaessa teemme upouuden Facebook-sivun ja mainostilin puolestasi, mutta jos olet DIY-henkinen oman onnesi Seppo, voit laittaa firmasi Facebook-hommat käyntiin käden käänteessä tämän sivun ohjeilla.)

Facebook Business Manager

1. Mikä ihmeen Facebook Business Manager?

Jokaisen yrityksen on hyvä perustaa oma Facebook Business Manager -tili. Palvelu mahdollistaa useiden eri Facebook-sivujen ja mainostilien hallinnan kätevästi yhdestä paikasta. Se on myös tärkeä työkalu mainos- ja viestintätoimistoille, jotka hallinnoivat asiakkaidensa mainostilejä ja Facebook-sivuja oman Business Managerinsa kautta.

Eikö yritykselläsi ole vielä omaa Facebook-sivua? Ei hätää, uuden sivun luominen onnistuu helposti Business Managerin kautta. Jos yritykselläsi on jo Facebook-sivu, valmis mainostili tai mainontaa pyörimässä, tämäkään ei haittaa. Kaiken voi lisätä Business Manageriin helposti jälkikäteen.

 

2. Facebook Business Manager -käyttöönotto

Business Managerin käyttöönotto on alle vartin homma – itse asiassa siihen menee noin minuutti. Tili luodaan mainostavaan yritykseen kuuluvan henkilön omilla Facebook-tunnuksilla. Kannattaa nimetä yrityksellesi somevastaava, jolla on pääsy yrityksen Business Manageriin ja muihin somekanaviin.

Facebook Business Manager käyttöönotto

Ota Facebook Business Manager käyttöön:

  1. Surffaa osoitteeseen https://business.facebook.com/ ja kirjaudu sisään henkilökohtaisilla FB-tunnuksillasi
  2. Paina sivun oikeasta yläkulmasta nappulaa LUO TILI ja seuraa yksinkertaisia ohjeita. Sinulta kysytään tässä vaiheessa vain yrityksen nimi, oma nimesi sekä Business Manageriin liitettävä sähköpostiosoite.
  3. Ei ollut vaikeaa, eihän?

 

3. Facebook-mainostilin luominen / lisääminen

Tehtyäsi tilin edessäsi aukeaa Business Managerin etusivu. Facebook-sivun tai mainostilin luominen ja lisääminen Business Manageriin on yksinkertaista kuin vessassa käynti – kuka tahansa osaa tehdä sen.

Facebook Business Manager - lisää sivu tai mainostili

Voit luoda ja lisätä sivuja tai mainostilejä suoraan Business Managerin etusivulta tai etusivun oikeasta yläkulmasta löytyvän napin takaa: ”Yrityksen asetukset” (ks. tarkemmat ohjeet alta).

 

4. Facebook-mainostilin luominen Business Managerin etusivulta

Klikkaa Business Managerin etusivulta Lisää mainostili -> Luo uusi mainostili. Facebook kysyy mainostilin sekä mainostettavan yrityksen nimen, aikavyöhykkeen ja valuutan. Syötettyäsi tiedot klikkaa ”Luo mainostili” – ja jätte bra! – olet luonut uuden mainostilin.

Facebook Business Manager - luo uusi mainostili

 

5. Facebook-mainostilin luominen Yrityksen asetukset -sivulta

Voit luoda uuden Facebook-mainostilin myös yrityksen asetukset -sivulta. Klikkaa vasemmasta sivuvalikosta Tilit -> Mainostilit -> Lisää -> Luo uusi mainostili. Sinulta kysytään samat tiedot kuin luodessasi mainostilin suoraan etusivulta.

Facebook Business Manager - luo uusi mainostili yrityksen asetuksista

Luotuasi Facebook-mainostilin voit heti liittää siihen yrityksesi Business Manageriin kuuluvia työntekijöitä, joille haluat antaa käyttöoikeuden mainostiliin – tämän vaiheen voi hyvin myös ohittaa ja lisätä käyttöoikeuksia myöhemmin (ks. ohjeet ihmisten lisäämiseen kohdasta 9.).

Facebook Business Manager - lisää ihmisiä mainostiliin

 

6. Mainostilin lisääminen Business Manageriin

Voit myös lisätä olemassa olevan mainostilin Business Manageriin. Homma toimii muuten samalla tavalla kuin uuden mainostilin luominen, mutta Business Managerin etusivulta tai yrityksen asetuksista valitaan ”Lisää mainostili”. Mainostilin lisäämiseen tarvitset vain mainostilin tunnuksen (Ad Account ID).

Facebook Business Manager - lisää mainostili

 

7. Mistä näen Facebook-mainostilini tunnuksen? 

Mainostilin tunnus on yleensä 16-merkkinen numerosarja, jonka löydät helpoiten Business Managerin etusivulta mainostilin nimen alta:

Facebook Business Manager - mainostilin tunnus

Mainostilin tunnus löytyy myös yrityksen asetuksista klikkaamalla Mainostilit -> Oma mainostili:

Facebook Business Manager - mainostilin tunnus

 

8. Facebook-mainostilin käyttöoikeuksien jakaminen

Haluatko ulkoistaa yrityksesi Facebook-mainonnan? Teemme sen mielellämme puolestasi.

Aloittamiseen tarvitsemme vain mainostilisi tunnuksen. Kun meillä on mainostilisi tunnus, voimme lähettää pyynnön mainostilin käyttöoikeuksiin. Ohjeet mainostilin tunnuksen selvittämiseen löydät kohdasta 7.

Kun olemme lähettäneet käyttöoikeuspyynnön, voit hyväksyä pyynnön yrityksen asetuksista vasemman sivuvalikon välilehdeltä Pyynnöt -> Saapuneet:

Facebook Business Manager - käyttöoikeuspyynnön hyväksyminen

Toinen vaihtoehto mainostilin käyttöoikeuksien jakamiseen on määrittää mainostilillesi kumppani. Tämän voit tehdä klikkaamalla yrityksen asetuksista Mainostilit -> Oma mainostili -> Määritä kumppani:

Facebook Business Manager - lisää kumppani

Facebook kysyy, millaisen roolin haluat vastaanottajalle antaa. Yrityksen puolesta mainostamiseen vähimmäisrooli on ”Mainostilin mainostaja”. Valittuasi roolin kopioi linkki ja lähetä se mainostajalle. Avattuaan linkin mainostajalla on käyttöoikeus mainostiliisi.

 

9. Ihmisten lisääminen Business Manageriin

Jos yrityksesi somepöhinää hoitelee useampi työntekijä, voit lisätä heidät kaikki Business Manageriin ja määrittää heille omat roolinsa. Lisää uusia työntekijöitä klikkaamalla yrityksen asetuksista Käyttäjät -> Ihmiset -> Lisää.

Facebook kysyy lisättävien ihmisten sähköpostiosoitteet ja heidän roolinsa yrityksessäsi:

Facebook Business Manager - lisää ihmisiä

Lopuksi määritetään lisättävien ihmisten käyttöoikeudet kullakin Business Managerin sisältämällä Facebook-sivulla tai mainostilillä:

Facebook Business Manager - lisää ihminen

 

10. Sittei muutako hommii!

Yritykselläsi on nyt käytössään Facebook Business Manager ja siellä toimiva mainostili. Enää puuttuvat ne mainokset. Lue aiempi julkaisumme Facebook-mainonnan tärkeimmistä taikatempuista, joilla otat räjähtävän startin mainontaasi ja saat heti alusta asti etumatkaa kilpailijoihisi.

 

11. Kaikkea ei tarvitse aina tehdä itse

Viestintäliigan mainoskorneri aloitti Facebook-mainonnan tarjoamisen syksyllä 2017. Heti uuden aluevaltauksemme ensimmäinen puolivuotinen osoitti meidän tekevän sitä keskimääräistä tehokkaammin.

Jos haluat ulkoistaa somemainontasi, ota meihin yhteyttä. Istutaan alas ja mietitään yrityksellesi täydellinen somestrategia!

Pyydä ilmainen viestintäkonsultaatio

 

Haluatko somemainontaan liittyvät vinkit suoraan sähköpostiisi? Tilaa Viestintäliigan uutiskirje:

Jos jätät tarjouspyynnön, kerro hieman lisää tarpeistasi. Me palaamme asiaan!

Liittymällä listalle hyväksyt tietosuojaehtomme.