Blogi

Gourmet’ta kiven sisällä

By 25/07/2018 toukokuu 29th, 2019 No Comments
erik mansikka

Ravintola Kakolanruusu ravitsee asiakkaitaan kenties Suomen mielenkiintoisimmassa miljöössä: Kakolan vanhan vankilan seinien sisällä. Tasokkaasta ruuasta ja upeista puitteista huolimatta ravintolakin tarvitsee markkinointia kukoistaakseen. Vieraskirjaamme kirjoittavat tällä kertaa Kakolanruusun Sanna Gullstén sekä ruokamessias & mieskaramelli Erik Mansikka.

Ensimmäinen ajatus ravintolan avaamisesta Kakolaan heitettiin ilmoille jo loppuvuodesta 2015. Avasimme kesäksi 2017 ja meidät otettiin heti hyvin vastaan. Ihmiset löysivät tänne hienosti, vaikka sijainti ei ole kaikkein helpoiten saavutettava.

Tarkoituksenamme oli olla viime talvi kiinni, mutta saimme niin paljon pikkujoulukyselyitä ja muita uteluita, että päätimme pistää lämpöpatterit päälle. Seuraavan talven olemme suljettuna, sillä asetumme lopulliseen lokaatioomme syvemmälle muurien sisäpuolelle vapuksi 2019.

Kakolanruusu erottuu muista tietenkin vankilaympäristön avulla. Emme halunneet kuitenkaan korostaa sitä liikaa, sillä se on tavalla tai toisella koko ajan läsnä. Toinen iso asia on avotulen käyttö ruuanlaitossa, etenkin kesällä. Grilli lämpiää itse pilkotuilla polttopuilla, joten sitä on näin kesähelteillä ihan kohtalaisen lämmin poltella.

Tulella päästään leikkimään myös seuraavassa sijainnissa, sillä suunnittelimme uuteen keittiöön ainutlaatuisen ”krematorion”. Se on käytännössä valtava uuni, jossa voidaan kypsentää ihan mitä tahansa isoilla liekeillä, vaikka kokonainen ruho. Vastaavaa pömpeliä ei Suomessa vielä ole.

Kahteen vuoteen on mahtunut jo kaikenlaista. Tall Ship Racesin aikaan ei tarvinnut poistua keittiöstä kahteen vuorokauteen, sen kun vain seisoi samassa kohdassa koko päivän. Se oli aivan huikea setti. Vähemmän huikeaa oli tulla töihin yksi talviaamu, kun keittiössä oli -4 astetta ja räjähtäneet vesiputket.

Kakolanruusu <3 Viestintäliiga

Kaikista kyselyistä huolimatta ovipumppu ei syksyllä 2017 laulanut ihan entiseen malliin. Nopeasti kävi selväksi, että ihmiset luulivat meidän olevan vain kesäravintola. Monet yllättyivät, että meiltä saikin pöydän vielä lokakuussa. Kun näitä puheluita tuli tarpeeksi monta, raavin täällä päätäni ja mietin, että jotain pitäisi tehdä. Erik muisti, että Juppe varmaan voisi auttaa. Yhteistyö alkoi siitä.

Saimme aluksi konkreettisen suunnitelman ja julkaisukalenterin sosiaaliseen mediaan. Ihan jo se, että tekee kerran viikossa jonkun Insta- tai Facebook-päivityksen, on haaste tämän kaiken muun pyörityksen ohella. Viestintäliigalta tuli siihen valtava määrä ideoita ja selkeitä ohjeita. Yhtä tärkeää oli sellainen herättely ja perseelle potkiminen. Ymmärsi, että nämä asiat on vain tehtävä, muuten tippuu kelkasta.

Tällä hetkellä olemme ulkoistaneet Facebook- ja Instagram-mainonnan Viestintäliigalle, ja tulokset ovat olleet erinomaisia. Ostetun median summat ovat olleet toistaiseksi pieniä, mutta niilläkin on jo saatu liikettä mäelle.

Yhteistyökumppanina Viestintäliigaa kuvaa etenkin yksi sana: helppo. Olemme voineet luottaa tähän porukkaan joka käänteessä – milloin on sammuteltu somemyrskyjä, milloin markkinoitu tapahtumia. Seuraava yhteinen haasteemme on se, miten asiakkaat saadaan löytämään uuteen osoitteeseemme ensi vappuna parin kuukauden kiinniolon jälkeen. Eiköhän siihenkin keinot löydetä!

 

Sanna Gullstén & Erik Mansikka

Miten voisimme auttaa sinua?
Jos jätät tarjouspyynnön, kerro hieman lisää tarpeistasi. Me palaamme asiaan!