5000 euron innovaatiosetelien haku oli kesätauolla, mutta nyt niitä taas saa. Haetaanko teidänkin yritykselle?

(Jos innovatioseteli on sulle jo selvää pässinlihaa, voit ottaa yhteyttä nyt tästä samantien: iiro@viestintaliiga.fi / 0400593122 / @JunkinSaha)

Finpro ja Tekes yhdistivät alkuvuodesta voimansa ja muodostavat nyt uuden organisaation nimeltä Business Finland. Valtio tarjoaa sitä kautta yrityksille kasvurahoitusta liiketoiminnan eri vaiheisiin.

Innovaatiosetelin arvo on 5000 €+alv ja sen saaminen ei edellytä yritykseltä ollenkaan omaa rahoitusta.

Rahoitusta tarjotaan erityisesti PK-yrityksille ja sitä voi käyttää tutkimukseen, tuotekehitykseen ja vastaaviin liiketoiminnan kehittämiseen liittyvien asiantuntijapalveluiden ostamiseen. Viestintäliiga on toteuttanut asiakkailleen nyt jo kymmenkunta innovaatioseteliprojektia ja ennen kesän hakutaukoa saimme vielä kolme uutta keissiä työn alle. Pääpaino näissä on ollut uusien palvelukonseptien tuotteistuksissa ja strategioissa, vahvasti viestinnällisestä kulmasta.

Innovaatiosetelin myöntäminen edellyttää, että yrityksellä on työn alla jokin uusi tuote tai palvelu, johon asiantuntijapalvelun hankinta kohdistuu, ja että sitä on tarkoitus myydä heti tai tulevaisuudessa myös kansainvälisille markkinoille.

HUOMIO: Vientituote tai -palvelu ei tarvitse olla siis vielä läheskään valmis, vaan se saa olla vasta ihan ajatuksen tasolla. Meille saa laittaa viestiä tai soitella myös sen uuden tuotteen/palvelun vientikulman löytämiseksi, jos se tuntuu haastavalta. Innovoidaan yhdessä!

Vuodenvaihteessa innovaatiosetelin hakukriteerit keventyivät seuraavasti:

1. Nyt myös täysin uusille yrityksille (aiemmin piti olla yksi tilikausi jo takana)

2. Rating Alfa vähintään A (aiemmin tämä Asiakastiedon luottoluokitus piti olla tasolla A+)

Mitä me sitten käytännössä voisimme tehdä?

  • Uuden tuotteen/palvelun tuotteistus ja viestinnällinen ”paketointi
  • Tutkimus uuden tuotteen/palvelun kehitystä varten
  • Uuden tuotteen/palvelun lanseeraussuunnitelma
  • Vastaava strategiatyö ja suunnittelu

Itse markkinoinnin toteutus ja sisällöntuotanto ei ole hyväksyttyä innovaatiosetelillä tehtäväksi, mutta niistä voimme sopia erikseen. Autamme totta kai myös hakemuksen tekemisessä Business Finlandille.

Olisiko sinunkin yritykselläsi halu saada Viestintäliigan osaamista 5000 euron edestä käyttöösi?

Ota yhteyttäiiro@viestintaliiga.fi/ 0400593122 / @JunkinSaha