Noora ja Niina ovat brändänneet itsensä Konepajasiskoiksi.


Viestintäliiga on aloittanut loppuvuoden aikana yhteistyön raumalaisen konepajayritys Hallaworksin kanssa. Samanlainen huumorintaju, harmaasta massasta erottumisen halu sekä molemminpuolinen ihastus isoihin koneisiin ovat yhdistäneet osapuolia.

Hallaworksissa – tai tuttavallisemmin Konepajasiskoissa – Viestintäliigaa kiehtoo siskosten Nooran ja Niinan henkilökohtainen tarina sekä tyyli tehdä omaa viestintää.

Konepaja Hallaworks Oy on pitkän linjan konepaja, joka perustettiin aikoinaan potkuriteollisuutta varten. Siskosten isä Juha Hallamaa osti konepajan vuonna 2001, jolloin pajasta tuli Hallaworks Oy.

Juha Hallamaa menehtyi äkillisesti kymmenen vuotta sitten, joulun alla 2007, jonka jälkeen sisarukset päättivät jatkaa konepajaa – ilman minkäänlaista kokemusta yrittämisestä. Tässä kohtaa paja selvisi jo toisesta yrittäjän poismenosta; nimittäin yrityksen perustajakin menehtyi äkillisesti 90-luvulla.

Muutama vuosi sitten siskokset olivat jälleen uuden edessä. Nooran ja Niinan piti ratkaista mahdollisimman nopeasti, miten pajalle saataisiin lisää työtä, kun puolet liikevaihdosta lähti yhden asiakkaan mukana.

”Oli mietittävä uutta tulokulmaa, jolla erottua muista konepajoista. Hallaworks erottautuu meillä siskoksilla, joten siitä syntyi idea Konepajasiskoista”, kertoo Hallaworksin toimitusjohtajana toimiva Niina Pekonen.

Konepajasiskot – avoimuuden ja rehellisyyden puolesta

Niina ja Noora ovat onnistuneesti henkilöbrändänneet konepajayrittämisen. Konepajasiskoilla on myös uskallusta tarttua uudenlaisiin haasteisiin ja viedä alaa pois tutuista ympyröistä.

”Meille siskoksille on opetettu, että ihmisiin pitää pystyä luottamaan ja siksi me luotamme. Me emme piiloudu ’tämä on vain bisnestä’ -fraasien taakse, vaan olemme läsnä ihmisinä, Niinana ja Noorana. Olemme joutuneet huomaamaan, että kaikki eivät ole luottamuksen arvoisia. Mutta se on enemmänkin heidän tappionsa kuin meidän”, siskokset kertovat.

Viestintäliigan jäsenet ovat olleet vaikuttuneita Konepajasiskojen koko tarinasta ja ovat iloisia, että yhteistyö toteutunut.

”Meidän silmissämme Konepajasiskot on erittäin kiinnostava kumppani ja tartuimme yhteistyöhön enemmän kuin mielellämme. Konepajasiskot on virkistävä brändi tällaisella alalla”, kommentoi Viestintäliigan toimitusjohtaja Iiro Junnila

Viestintäliigan porukalle Hallaworksin verstas oli kuin joulupukin paja: isoja koneita, joita ammattilaiset Timo, Jani ja kumppanit käsittelevät vuosien kokemuksella.

”Itse tykästyin voimakkaasti konepajan vinojohdesorviin, jonka kärkiväli on komeat kolme metriä! Kun näkee tuollaisen ison koneen toiminnassa, niin kyllä siinä on pieni poika innoissaan”, huudahti puolestaan Viestintäliigan sisältöjohtaja Petteri Poukka ensimmäisen asiakaskäynnin jälkeen.

Toivottavasti mielenkiintoisia yhteistyökuvioita Viestintäliigan ja Konepajasiskojen välillä syntyy jatkossakin, jottei Petterin orastava koneromanssi kuihdu.

— — — — —

TUTUSTU LISÄÄ KONEPAJASISKOIHIN: 
Nettisivut
Facebook