Blogi

Juhannuksen somebingo

Lähestyvä yöttömän yön ja hukkumisriskien juhla tulee tänä vuonna varkain. Yhteiskunta on ollut enemmän ja vähemmän suljettuna, ja varsinainen poikkeustila purettiin virallisesti vasta juhannusviikolla. Valmistautuminen pakanallisiin kukankeruuriitteihin on voinut jäädä vähiin, koska juhannuksen juhlintamahdollisuuksista ei ole ollut varmaa tietoa. Viestintäliigan kristallipallo kuitenkin näyttää, että juhannuksen somettelu tulee toteutumaan klassisten kaavojen mukaan.

Mikäli kulutat vapaita kesäiltojasi naama ruudussa, niin tee se tyylillä! Kokosimme someaddikteja varten juhannuksen somebingon, jossa metsästetään kliseisiä someilmiöitä juhannuksen aikana. Häpeäpisteitä saat, jos teet osan näistä itse.

Näin juhannusbingo toimii: Hanki itsellesi 3 x 3 ruudukko, ja sijoita alla olevat boldatut avainsanat siihen haluamaasi järjestykseen. Kliseitä on enemmän kuin ruudukossa paikkoja, joten valitse viisaasti. Kun bongaat ilmiön sosiaalisesta mediasta, niin lyö rastia ruutuun. Rastin sijaan voit piirtää ruudukkoon häpeäpaalun, mikäli julkaiset itse jonkin alla olevista somekliseistä. Kun saat täytettyä kolme ruutua pystyyn tai vaakaan, niin voit onnitella itseäsi avaamalla kylmän juoman ja laittamalla puhelimen hetkeksi pois. Jos taas saat koko ruudukon täyteen, niin voit mennä hetkeksi itseesi ja miettiä, olisiko tästä juhannuksesta voinut nauttia hieman enemmän ilman älylaitetta.

 

JUHANNUKSEN SOMEKLISEET

 

Kuva juhannuskokosta. Senkin kriminaali. Nyt on metsäpalovaroitus, joten puutarhajätteen polttaminen on parempi jättää toiseen ajankohtaan. Tai sitten viedä jäte Risumiehen (rauha hänen muistolleen) tapaan lenkkipolulle kristillisesti kiroillen.

Skumppalasien boomerang-kilistysvideo. Ehkä epäomaperäisintä materiaalia ikinä. Paljon mielenkiintoisempaa olisi katsella, miten juoma tulee kurkusta takaisin lasiin. Sitä kuvatessa täytyy olla nopea!

Twitter-riita. Tämä on toki jokapäiväistä viihdettä. Juju on siinä, että riidan pitää liittyä juhannukseen. Lisäpisteen saa, jos itse onnistuu aloittamaan sanasodan niin, että monet Twitter-aktiivit (esim. @juhanikoskinen) tarttuvat aiheeseen.

Juhannuskrapula. Tämä voi olla video tai sanallinen ilmaus. Pointtina kuitenkin se, että julkaisussa voivotellaan tai kehuskellaan kauheaa kankkusta. Bonuspojo mätkähtää, jos kyseessä on nuorisoporukan ensimmäiset juhannusmökkibileet.

Jälkiviisastelu. Kun lopulliset onnettomuustilastot saadaan tietoon, niin jälkiviisastelijoita on vaikea hillitä. Bongaa siis somesta heppu, joka ehdottaa juhannuksen jälkimainingeissa alkoholin, bilettämisen, mökkien, pakanajuhlien tai vaikkapa veneilyn kokonaisvaltaista kieltämistä.

Kuva auringonlaskusta. Lisäpisteitä saa sen mukaan, montako seuraavista on saatu samaan kuvaan auringonlaskun kanssa: skumppalasit, vene, laituri, pärstä, koira tai grilliruokaa.

Oman hännän nostelua linkkarissa. Epäilemättä maamme on täynnä uratykkejä, jotka eivät ehdi/halua viettää juhannusta, koska ovat pyyteettömästi tehokkaita menestyjiä, joille juhannuskin vain tarjoaa hyvää aikaa kehittää itseään ja organisaatiotaan. Bongaa siis linkkarista juhannuksen työmyyrä, joka ei häpeile kertoa ahkeruudestaan.

Grillausdokumentti. Ai mitenkö kiinnostavaa meistä kaikista on nähdä, kun elintarvike paistuu? No ei kovin kiinnostavaa. Älä siis ainakaan itse syyllisty tähän latteuteen. Grilliklassikko tulee todennäköisesti somessa vastaan ensimmäisenä, joten käytä pelisilmää sen sijoittamisessa ruudukkoon.

Mökkilife best -päivitys. Kukapa olisi arvannut, että menit juhannuksena mökille. Onneksi älysit omaperäisesti kertoa siitä muille sosiaalisessa mediassa. Tällainen käytös on paitsi semisti ärsyttävää, myös hieman ajattelematonta, sillä samalla tulet kertoneeksi eetterissä, että kotitalosi on tyhjillään.

Juhannuksen somesauna. Ensin syödään vihta ja sitten saunotaan vasta, vai mitenkäs se muistisääntö meni? Saunominen on suomalaisten sydämen asia, mutta ei juhannus tee siitä sen maagisempaa. Pidetään siis nakukuvat perhealbumissa.

Oluen jumalointi. Kyllä, ohramallaspirtelö voi maistua ja tuntua taivaalliselta. Ei, sen kertomisessa sosiaalisessa mediassa ei ole mitään uutta tai ihmeellistä. Hankkimasi pienpanimo-lager ehtii lämmetä hanabissen makuiseksi velliksi sillä välin, kun kuvaat ja etsit sopivaa filtteriä päivitykseesi. Ei pilata hyvää olutta!

 

Viestintäliiga toivottaa (kliseisesti) oikein hyvää, rentouttavaa ja turvallista juhannusta!

Mikäli juhannuksen jälkeen kiinnostaa ei-kliseinen somepresenssi, niin laitapa viestiä!