Mä olen Niki ja mä pidän kaikesta kauniista. Vau, hienoa jäbä! Kuka ei pitäisi? Ei, kun oikeasti. Uskallan väittää, että pidän esteettisistä asioista keskiverto pullonpalauttajaa enemmän.

Älkää ymmärtäkö väärin. En ole itseasiassa kovinkaan pinnallinen, enkä nyt tarkoita niinkään kauneusihanteita ja missikisoja. Toki mulla on erittäin vetävännäköinen ja suurisilmäinen kihlattu, mutta laitetaan se hyvän tuurin piikkiin.

Puhun nyt luonnon kauneudesta. Mäistä ja laaksoista, soista ja tasangoista. Pilvistä, rantakaislikoista, jokivarsista ja koivikoista. Tähdistä ja kivistä. Linnuista, kaloista ja nisäkkäistä. Ehkä jopa hyönteisistä ja matelijoista. Luonnon kauneus ei ole vain silmin koettava asia, vaan paljon muutakin. Kesäillan merituuli iholla. Jäiset sormet autoa skrapatessa. Aamu-usvan kosteus viiksissä. Jotain, jonka voi kunnolla tuntea vain, jos aisteille antaa mahdollisuuden.

Puhun myös ihmisten luomasta kauneudesta. Arkkitehtuurista, taiteesta, valokuvista, piirroksista ja maalauksista. Skeittivideoista, yritysten logoista, maalivahtien maskeista ja peliasuista. Urheilusuorituksista, muotoilusta, tatuoinneista ja käsialasta. Sekä tietysti kauniista mainoksista.

Tapanani on havainnoida ympäristöäni erityisellä tarkkuudella.

Kuvallisen viestin viejäksi

Pikkunassikkana olin melkoisen innokas piirtäjä ja tämän lisäksi kova sporttifani. Noihin aikoihin tulikin brändättyä milloin minkäkin nimisiä urheilu- ja salaseuroja; Kenttä-Saukot, Saukko-Sport, Team Ghost ja mitä näitä nyt oli. Hienoja aikoja!

Teininä olin tulevaisuuteni suhteen hieman hakoteillä, mutta käytyäni 18-vuotiaana urasuunnittelijan juttusilla (terveisiä vaan sinne rouvalle) sain ahaa-elämyksen, että jotain luovaa tässä nyt tarvitsisi tehdä! Niinpä päädyin opiskelemaan audiovisuaalista viestintää Paasikivi-opistoon, jossa erikoistuin graafiseen suunnitteluun. Miten en ollut tällaista ammattia keksinyt aiemmin!

Myöhemmin syvensin opintojani Turun AMK:n Taideakatemian mainonnan suunnittelun linjalla, josta valmistuin medianomiksi (Art Director) vuonna 2017. Ammattitaitoani ovat oppilaitosten ohella kehittäneet monet työharjoittelupaikat, joissa olen saanut kunnian työskennellä innostavien osaajien kanssa, sekä tietysti freelancerina toimiminen.

Kun kuulin pari vuotta sitten rakkaaseen kotikaupunkiini Turkuun perustetusta uudesta Viestintäliigasta sekä sen nuorekkaista ja sporttisista perustajista, tiesin, että tuo se on; työpaikka, johon aion päästä.

Ja täällä sitä perkele ollaan, innokkaampana kuin koskaan! Tulkaa meidän asiakkaaksi. Mä lupaan pitää huolen siitä, että mun työpöydältä lähtee ulos niin kauniita asioita kuin mahdollista.

Niki Pettersson
Visuaalinen Viestijä
Viestintäliiga

Ota yhteyttä: niki@viestintaliiga.fi

Avaa keskustelu
💬 Huolia, murheita,
markkinointitarpeita?
Laita viesti WhatsAppissa!
Powered by