Blogi

Liigasta liittoon – Jyri siirtyy uusille viheriöille

Divarista liigaan ja liigasta liittoon on tutuksi käynyt kaava urheilun maailmasta. Samasta mallista markkinoinnin ja viestinnän puolella esimerkkinä toimii vastavalmistunut medianomi Jyri.

Elettiin kevättä 2018, kun Viestintäliigaan pelmahti harjoittelujaksolle Sulanderin Jyri: ehtaa forssaa suustaan päästelevä HIFK-kannattaja suoraan Mestis-seura TUTO Hockeyn mediatiimistä.

Journalismia opiskelleen Jyrin rohkeat ja reippaat suoritukset parin kuukauden harjoittelujaksolla poikivat lopulta sopimuksen Viestintäliigan video- ja sisällöntuotantokornerista.

Jyrin taloon saapumisen myötä Viestintäliiga itse asiassa aloitti ylipäätään ensimmäiset itse tuotetut videoprojektinsa. Matkan varrella Jyrin opiskelutoveri Matias ”Matte” Höglund liittyi mukaan videopalveluiden remmiin, niin ikään harjoittelujakson kautta.

Adobe Premieren lisäksi työpäiviä ovat täyttäneet hieman vajaan kahden vuoden aikana Word ja somekanavat erilaisten sisällöntuotannollisten töiden myötä. Monipuolinen pakkaus kyseessä siis.

”Viestintäliiga opetti ja antoi itselleni valtavan paljon. Tekstituotantoon keskittyneestä ja videopuolta varovaisesti ja epäilevästi kokeilleesta noviisista kasvoi täällä entistä laajemmin tekstiä tuottava ja videotuotantoja sujuvasti sekä ammattimaisesti tekevä viestintäalan ammattilainen. Siitä en voi jakaa riittävän isoa kiitosta koko Viestintäliigan jengille, joka antoi rohkeasti mahdollisuuden tutkia uutta ja kehittää omaa osaamistani sekä samalla myös firman palvelutarjontaa. Nämä asiat kantavat meikäläistä eteenpäin urallani ja tulevat säilymään mukanani aina, kuten myös Viestintäliigalla solmitut ystävyyssuhteet”, Jyri kiittelee.

Huuhkajien matkassa EM-kisoihin

Intohimoinen urheilujanari löysi Huuhkajien kisahuuman keskeltä uuden stepin uralleen. Palloliitto haki ilmoituksessaan apuvoimia viestintäänsä ennätyskiireellisenä vuotenaan. Tähän syöttiin nuorukainen kävi kiinni ja onnistui vakuuttamaan palloilijapomot.

Uudessa pestissään Jyrin toimenkuvaan kuuluu sisällöntuotanto tekstitöistä videotuotantoihin. Lisäksi mukana on ripaus strategiapuoleen liittyviä töitä. Eli kokonaisuudessaan paljon samoja asioita, joista oppia on tarttunut matkaan Viestintäliigan riveistä.

”Tietenkin uuteen työpaikkaan ja jokseenkin vieraaseen kaupunkiin hyppääminen aiheuttaa tietynlaista jännitystä, mutta ennen kaikkea fiilis on innostunut. Tällaisia mahdollisuuksia ei kasva puissa, joten olen varsin otettu ja tohkeissani siitä, että juuri minä pääsen hyppäämään mukaan tähän kelkkaan.”

Viestintäliigan sikariportaassa uutinen aluksi yllätti, mutta tunnetila muuttui nopeasti ylpeydeksi.

”Vaikka hyvistä ja osaavista työntekijöistä totta kai halutaan pitää kiinni, niin on myös hienoa nähdä, että pystymme jeesaamaan jengiä eteenpäin kohti omia unelmiaan. Kaikkea hyvää sinne isolle kirkolle jalkapallon parissa ja kiitokset erinomaisista otteista Viestintäliigan paidassa!” toimitusjohtaja Iiro Junnila toivottelee.

Koko Viestintäliigan jengiltä Forssan kokoiset kiitokset ja tsempit liittotason hommiin, Jyri!