Mari Männistö on SHIFT-bisnesfestivaalien markkinointi- ja viestintäpäällikkö sekä yksi Viestintäliigan 1v-bisnesfestareiden panelisteista.

Mari, miten kuvailisit itseäsi yhdellä lauseella?

Olen sarjainnostuja, markkinoinnin moniottelija, digilöytöretkeilijä, intohimoinen mielipiteinisti, and much more.

Miten kuvailisit SHIFTiä yhdellä lauseella?

SHIFT ei ole tapahtuma, SHIFT on alku. Ja koska SHIFTissä on kyse rajojen ja rajoitteiden rikkomisesta, rohkenen tässä kirjoittaa myös toisen lauseen: SHIFT on yrityksille vuoden paras sijoitus, sillä sieltä löytää odottamattomia bisnesmahdollisuuksia, joihin ei muualla törmäisi.

Miten ajauduit mukaan SHIFTiin?

Olen mukana Aurajoen Nuorkauppakamarissa, joka on yksi SHIFTin perustajaorganisaatioista. Lähdin mukaan erääseen projektikokoukseen, jossa lupasin huolehtia ”muutamasta somepostauksesta”. No, tässä sitä ollaan muutaman somepostauksen ja parin muunkin tehtävän jälkeen.

Miten olet kokenut innovatiivisen SHIFTin markkinoinnin eroavan perinteisten tapahtumien vastaavasta, mitä olette tehneet alusta asti toisin, jotta saitte heti ensimmäisen tapahtuman onnistumaan?

Ihan järkyttävän määrän duunia! En ehkä sanoisi, että olemme tehneet markkinoinnillisesti mitään erityisesti toisin kuin muut tapahtumat, paitsi että pieni budjetti on pakottanut tekemään joitain muita luovempia ratkaisuja. Tämä on kuitenkin arkipäivää myös monille muille tapahtumille. Ehkä se, mikä meidät erottaa ja miksi saimme jo ensimmäisellä kerralla tapahtuman kasvamaan niin isoksi, oli tiimin aivan valtava sitoutuminen ja innostus herättää eloon SHIFTin kaltainen ainutlaatuinen konsepti, jolle selkeästi on Turun seudulla tilausta. Tämä näkyi niin markkinoinnissa kuin muidenkin tiimien toiminnassa.

SHIFT puhuu kehityksen puolesta. Miten olette itse kehittäneet tapahtumaa viime vuodesta?

Pyysimme edellisen tapahtuman jälkeen palautetta osallistujilta, jota saimmekin paljon. Palautteesta 99% oli positiivista tai erittäin positiivista, mutta onneksi saimme myös paljon kehitysehdotuksia. Olemme kehittäneet sekä ohjelmaa että tapahtuma-aluetta palvelemaan paremmin tapahtuman päätavoitetta – uuden yhteistyön aikaansaamista yllättävälläkin tavalla.

Olet itse SHIFT-ajatusmaailman ruumiillistuma, et jää paikoillesi vaan kehität itseäsi jatkuvasti. Mitä kaikkia koulutuksia olet käynyt ja missä projekteissa olet ollut mukana?

Nuorkauppakamaritoimintaa olen harrastanut jo 7 vuoden ajan, jonka aikana olen pätevöitynyt useiden virallisten JCI-koulutusten kouluttajaksi sekä strategiakouluttajaksi. Toimin tänä vuonna myös Suomen 3. suurimman kamarin, Aurajoen Nuorkauppakamarin varapuheenjohtajana. Koulutustaustani on kauppatieteissä, mutta sarjainnostujana olen tietenkin opiskellut myös yrittäjän ammattitutkinnon, yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon, erikoistumisopinnot design managementistä sekä suorittanut Aalto-yliopiston ITP-ohjelman. Olen myös ollut vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa sekä yliopistovaihdossa Saksassa. Lisäksi minulla on 7 erilaista Google Analytics -, AdWords- ja Bing Ads Accredited Professional -sertifikaattia, joista SHIFT-kiireiden vuoksi tosin osa pitäisi käydä uusimassa. No, kesäkuussa sitten!

Mistä löydät virtaa jatkuvaan liikkeessä oloon?

Itse asiassa aika varmasti liikkeestä – liikunnasta. Viime vuonna jätin liikunnan vähemmälle SHIFT-kiireiden vuoksi, ja se näkyi myös jaksamisessa. Tänä vuonna olen panostanut siihen, että liikunnalle jää aikaa useampana päivänä viikossa. Tänä vuonna olen yrittänyt myös jättää viikonloput vapaiksi sekä työnteosta että muista vapaa-ajan aivoja kuormittavista harrastuksistani. Olen onnistunut kohtuullisesti.

Jääkö sinulle lainkaan vapaa-aikaa? Jos jää, miten käytät sen?

Minulla on kaksi työtä – toisessa odotetaan, että olen läsnä päivisin, SHIFTissä taas useimmat palaverit ovat iltaisin. Lisäksi teemme vapaaehtoisten kanssa duunia sekä promojuttuja myös viikonloppuisin. Sen muutaman tunnin liikunnalle säästän viikottain. Kesälomalla aion kirjoittaa gradun, mutta en tiedä lasketaanko sitä vapaa-ajaksi. Pidän luovasta kirjoittamisesta ja jos minulle oikeasti jäisi niin paljon vapaa-aikaa, että luovuus kerkeäisi kukkia, kirjoittaisin runokirjan.

Olet mukana keskustelemassa Viestintäliigan 1v-bisnesfestareden elämyspaneelissa. Mitä elämyksiä odotat tapahtumalta itse?

Odotan innolla Viestintäliigan synttäreitä! Pidän Viestintäliigan terävästä otteesta viestintään, joten olen varma että synttärit tulevat olemaan elämys. Odotan sekä hyödyllistä että muutoinkin unohtumatonta tapahtumaa ja tietenkin eeppistä elämyspaneelia kaikista eniten!

Alkaa olla viimeiset hetket ilmoittautua Viestintäliigan synttäreille, joten varmista paikkasi pian osoitteesta www.lyyti.in/viestintaliiga1v.

Tiina/Viestintäliigan työharjoittelija

Leave a Reply