videomainos

Mainonta toteutetaan perinteisesti yhdistelemällä erilaisia kuvia ja tekstejä. Mutta miltä kuulostaisi videomainos? Jos kiinnostuit, jatka lukemista.

Tai no, jatka muutenkin!

En osaa sanoa, onko kovinkaan moni vaivautunut pohtimaan edellä esitettyä kysymystä. Sen voin sanoa varmaksi, että ainakin meillä Viestintäliigalla asiaa on pohdittu ja siihen on myös paneuduttu.

Kuvaan ja tekstiin perustuva mainos on se tuttu ja turvallinen vaihtoehto. Miksi siis vaihtaa pois jostakin, joka on toiminut jo niin pitkään hyvin? Siksi, koska videomainos toimii hyvin suurella todennäköisyydellä vielä paremmin.

Syitä videomainoksen parempaan toimivuuteen on monia. Ensinnäkin videolla pystyy tavoittamaan sosiaalisessa mediassa huomattavasti suuremman ihmismäärän. Uusin tulokas videomainontapuolella on Instagramin Stories -osiossa tapahtuva videomainonta, jonka kattavuus on toistaiseksi aivan omaa luokkaansa.

Alla esitettynä vaatemerkki Billebeinolle tehtyjen erilaisten mainosten kattavuudet. Jokaisen mainoksen budjetti oli 100 euroa.

 

1. Kuvamainos = kattavuus 11 000

2. Videomainos FB & IG = kattavuus 13 000

3. IG Stories -mainos = kattavuus 58 000

 

Viestintäliigan empiiriset tutkimukset osoittavat, että videoilla tavoitetaan ihmisiä sosiaalisessa mediassa paremmin, kuin kuvilla. Videon avulla pystyy myös välittämään paljon laajemman tunneskaalan, kuin yksittäisellä kuvalla, sillä yhden ruudun sijasta sosiaalisen median videomainos voi kestää jopa 60 sekuntia. Laajemman tunneskaalan lisäksi videomainos mahdollistaa myös suuremman informaatiomäärän sisällyttämisen mainokseen ilman, että se muuttuu liian sekavaksi.

Videomainoksella pystymme tarjoamaan asiakkaallemme myös huomattavasti enemmän mahdollisuuksia personoida mainos juuri yrityksen arvomaailmaan, tunnelmaan ja viestiin sopivaksi.

 

Onko kuvamainos paska vaihtoehto?

Ei tietenkään. Vaikka videomainosta mielellään korostankin, on syytä huomioida, että aiemmin esitetylle Billebeinolle toteutetuista yksittäisistä mainoksista eniten verkkokauppamyyntiä toi nimenomaan kuvamainos.

 

1. Kuvamainos = 57 myyntiä

2. Videomainos FB & IG = 41 myyntiä

3. IG Stories -mainos = 44 myyntiä

 

Fakta on myös se, että vaikka videomainos olisi kuinka laadukas, kaipaa se silti kaverikseen tekstiä ja mahdollisesti myös kuvaa, sillä viestisi vaikuttavuus ja kattavuus paranee sitä mukaa, mitä useampaa kanavaa käytät samanaikaisesti.

 

Millaista tietoa videomainoksista saadaan kerättyä?

Asiakkaan näkökulmasta (paremman tavoittavuuden lisäksi) videomarkkinoinnin parhaita puolia on se, että myös videomainoksista saadaan kerättyä todella tarkkaa analytiikkaa. Facebookissa tai Instagramissa pyöritetystä videosta voidaan seurata, kuinka kauan videota on keskimäärin katsottu, montako kertaa videota on katsottu sekä minkälaiset ihmiset (ikä, sukupuoli ja asuinpaikka) katsovat videotasi. Jatkossa mainontaa voidaan kohdentaa esimerkiksi ihmisille, jotka ovat katselleet aiemman videosi kokonaan tai tietyn sekuntimäärän.

Videomainoksista saadaan kerättyä myös jokaisen yksittäisen klikkauksen hinta sekä mainokseen sitoutuminen. Sitoutumisella tarkoitetaan tässä tapauksessa sitä, että ihminen kommentoi, tykkää, klikkaa tai reagoi jollakin muulla tavalla mainokseen. Sitoutumista tarkkailemalla ja mittaamalla videoista saadaan kaikki teho irti, ja ne toimivat parhaimmillaan huomattavasti paremmin kuin tekstimuotoiset mainokset.

Viestintäliigan videokorneri suosittelee lämpimästi videomainosten tekemistä. Ota rohkeasti yhteyttä ja hyppää kanssamme videomaailman kiehtoviin pyörteisiin!