Moro!

Tässä on Viestintäliigaan juuri sopimuksen allekirjoittanut ex-harjoittelija Matias. Olin kuullut Viestintäliigan porukasta ja toiminnasta aikaisemmin pelkkää hyvää, joten päätin lähteä kokeilemaan – huhut pitivät paikkansa, eikä sitä turhaan jääty tänne hommiin!

Virallinen työnimikkeeni on viestintäassistentti. Todellisuudessa toimin täällä sisällöntuottajana, joka nauttii kirjoittamisesta, videokuvaamisesta sekä videoiden editoimisesta. Minulla on paljon kokemusta videotuotannoista, joita pääsin Viestintäliigan työharjoittelujakson aikanakin tekemään esimerkiksi Koripalloliitolle ja usealle muullekin asiakkaalle. Kernaasti tekisin niitä nyt tulevan toimenkuvani myötä myös uusillekin asiakkaille! Visuaalisena ja tekemisen kautta oppivana olen huomannut, että niistä kaikista tyhmimmistä ideoista saattaa tulla lopulta se kaikista paras lopputulos.

Miksi ihmeessä Turku?

Olen kotoisin Jyväskylän kupeesta, tutusta ja turvallisesta Muuramesta, jossa peruskoulu ja lukio käytiin läpi. Rovaniemellä asepalvelusta suorittaessani pohdiskelin mahdollisia jatko-opiskelupaikkoja, mutta Turku ei käynyt mielessäkään. Seurasin lopulta veljeni jalanjälkiä ja suuntasin yhtäkkiä Ruotsin Västeråsiin, missä opiskelin vuoden verran kauppatieteitä.

Asuessani Ruotsissa vuodet 2015-2016, huomasin, että se ei ollut lainkaan haluamani ala. Vuoden aikana koulua huomattavasti miellyttävämmäksi asiaksi nousi tukholmalainen, Ruotsin futiksen pääsarjaa dominoiva suosikkijoukkueeni AIK, sekä koulumme ainejärjestön järjestämät kräftskivat (rapujuhlat).

Ikuisesti ei voinut sormia pyöritellä, joten piti laittaa mietintämyssy vakavasti päähän ja pohtia omaa tulevaisuutta. Taistelin Suomen ja Ruotsin välillä kesällä 2016 ollessani kesätöissä laivalla. Tuolloin olin käytännössä koditon, koska olin jo luopunut asunnostani Ruotsissa, eikä Suomessa ollut vielä omaa kotia. Päämääräni oli tässä kohtaa tuntematon.

Urheilu ja viestintä olivat aina kiinnostaneet, joten päätin laittaa hakemuksen Turun ammattikorkeakouluun journalismin ja yhteisöviestinnän koulutukseen. Tuli kutsu pääsykokeisiin, ja sitä kautta paikan saatuani matkustin maitojunalla Suomen sivistyksen kehtoon, eli Turkuun.

Mennään eteenpäin

Monet ystäväni jaksavat piikitellä, että ’’Turku on Suomen perseenreikä’’. Tähän olen tavannut vastata, että minua kaduttaa yksi asia Turkuun muutossa – se, että en ole asunut täällä koko ikääni.

Medianomin opintojen myötä olen päässyt mukaan mitä mielenkiintoisempiin projekteihin. Tähän mennessä olen päässyt olemaan mukana muutamien viestintäliigalaisten tapaan HC TPS:n mediatiimissä, sekä tuottamaan jalkapallopuolen TPS TV:tä. Näiden lisäksi olin viime kesänä työharjoittelussa MTV Sportilla, missä kirjoittaminen tuli hyvinkin tutuksi.

Urheilumiehenä ja intohimoisena viestijänä uskon, että Viestintäliiga on tärkeä ja suuri askel eteenpäin omalla urapolullani. On suuri kunnia päästä mukaan tähän porukkaan ja viedä touhua eteenpäin!

P.S. Jos juuri sinä olet kiinnostunut esimerkiksi ketterästä ja huomiotaherättävästä somevideotuotannosta, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Matias Höglund
Viestinnän tekijä ja videoseppä
Viestintäliiga