Blogi

”Ota chillisti, dokaa villisti” ja muita IRC-Gallerian kuolemattomia klassikoita

By 04/04/2019 toukokuu 8th, 2019 No Comments
irc-gallerian komistukset

IRC-Gallerian eli galtsun menestysaikoina ei oltu vielä niin viisaita, että olisi keksitty niin hienoa termiä kuin sosiaalinen media. Semmoinen se kuitenkin oli. Upea some-kanava.

Vaikka vanhojen muistelusta tulee sanonnan mukaan tikkua silmään, tehdään silti hetki niin.

Facebookissa jokunen kuukausi sitten kiertänyt 10 year challenge oli ihan hauska. Vielä hauskempi olisi IRC-Galleria challenge, jossa näkisi eron ensimmäisen galtsukuvan ja nykyisen pärstäkuvan välillä.

Itse kuulun siihen massaan, joka Facebook-kiimoissaan poisti oman tilinsä galleriasta hieman ennen 2010-luvun taitetta. Vielä jokunen vuosi sitten pidin sitä järkevänä ratkaisuna, mutta juuri nyt harmittaa hemmetisti. Olisi kiva nähdä, mitä 16-vuotias Virpih (tunnettu myös ainakin nimimerkeillä TurhanLeija, äy, rinnat, ryntäät ja rantarosvo) kirjoitteli. Muistan kyllä vielä viimeiseksi jääneen profiilikuvani, jossa olin pienessä teinikännissä pyöräilykypärä päässä, ruisleipä toisessa kädessä ja toinen käsi ojossa räppisormet katu-uskottomasti pystyssä. Kuvatekstinä oli ytimekäs ”Oon Cheek.” Ja hei, tämä tapahtui vuosia ennen Jaren ensimmäistä Vain Elämää -vierailua ja supersuosiota!

Sattumaako?

Kyllä.

TurhanLeijan nimimerkkigrilli

Tein yrityksemme sisällä tutkimustyötä ensimmäisestä ja/tai huonoimmasta nimimerkistä. Muutama nimimerkki löytyy edelleen galtsun syövereistä.

Tässä hieman otantaa vastauksista meikäläisen arvosteluiden kera:

Tiina: tiini13 tai tiinu13

Nimimerkki ehkä aavistuksen tylsä (sori Tiina), mutta se ei haittaa, sillä lumikuningatar on ollut nuoruudessaan niin badass, että oli perustajajäsenenä yhteisössä ”Who are these motherfuckers trying to holla @ my sh*t.”

Jyri: kukkaispoika

Forssalaisuus antaa epäreilut lähtökohdat elämään. Tästä syystä tämäkin on jätettävä omaan arvoonsa.

Oona: Kakka_

Kuin viini – paranee vain vanhetessaan. Särmikäs ja rusehtava. Pikantti loppulisä.

Niki: naaraskukko

TurhanLeija tykkää tästä. Jollain tavalla tyylikäs, voisi olla edelleen vaikka Instagramissa nimimerkkinä. Arvostan.

Petteri: peteonkeisari

Nykyinen some-tähteys lähti liikkeelle jo IRC-Galleriasta. Tästä osoituksena kunnioitettavat 12 päivän kuvaa (jonnet ei muista), chapeau!

Iiro: ZunKKi

30.12.2007 03:13 <ZunKKi> kyllä se on kalja joka miehen/naisen tiellä pitää… sen mukaan mennään!!
08.01.2008 01:40 <ZunKKi> kaljaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! jeeeeeeeeeeeeeeeeeessssssssssssssss

Matti: ^mazakkila^

Ai että, tässä on jotain hienoa. Nuo _ ^ ` ja muut merkkiväännelmät olivat niiiin tyypillistä galtsua. Sydän lämpenee tätä Punkalaitumen paronin nimimerkkiä ihastellessa.

Juhani: johnniewee

johnniewee on siististi cool. Tai oli ainakin 10 vuotta sitten. Onnellinen silti rekisteröidyn parisuhteen puolesta, jonka huomasin edelleen voimissaan olevan nimimerkin siviilisäädyn kohdalta.

Yhteisöt – ehkä jopa parempaa kuin Temppareiden sinkkujen esittelyt

Jokaisessa suomalaisessa kodissa pitäisi olla vähintään yksi sisustustarra, jossa lukee jokin IRC-Gallerian samaan aikaan sielua ja nauruhermoja riipivä yhteisön nimi.

IRC-Galleriahan elää edelleen, joten oli oikein mainio aika selata suosituimpien yhteisöjen seasta ikivihreitä klassikoita. Alla muutama suosikki. Ja korostan vielä, että nämä ovat sieltä suosituimpien joukossa niistä tuhansista ja tuhansista yhteisöistä.

Kaikkien aikojen henkilökohtainen suosikki:

Ota chillisti dokaa villisti

Romanttisin:

Ulkonäköön Ihastutaan Sisimpään Rakastutaan

Kansainvälinen suosikki:

Oh fuck, it’s monday

Itsevarmin:

Jos rumuus olisi rikos, istuisin jo elinkautista

Tasa-arvoisin:

100%HETERO

Seksuaalisuuden ja tyylikkyyden parhaiten yhdistävä:

Seksi^Harrastuksista^Paras

Varjelevin:

HaKKaa JA pOtKi , MuTTa ÄlÄ ViTTu Koske hIuksII

Nokkelin vastapalloon heitto:

Minäkö lyhyt? Katsoisit kikkeliäsi.

;)-maisin:

perjantai mieles, mut kenen vieres ja mis mieles?

Oispa 15-vuotias. Oispa galtsu.

P.S. Lisää IRC-Gallerian noususta ja laskusta voi lukea tästä Maikkarin artikkelista. Mikäli et ole vielä tutustunut @ircgalleria-nimimerkkiin Instagramissa, niin suosittelen ihmeessä käymään vilkuilemassa!