Viestintäliigan jengi kasvoi maaliskuun 1. päivä kolmella uudella työntekijällä. Ensimmäisenä itsensä esittelee mystisen komea uusturkulaisvarsa ja oluenpanija Teemu Yliluoma.

— —

Moro!

Täsä ois yks uusturkulaine mainonnan opiskelija ja copywriterin alku. Kuulin hiljattain, että Turun tykeimmässä viestintätoimistossa oli kolme työpaikkaa tarjolla. Sehän sattui, sillä opintoni Turun ammattikorkeassa olivat edenneet siihen pisteeseen, että oli aika siirtyä imemään oppia ihan oikeista töistä viestintäalan yritykseen. Viestintäliigan hakuprosessi osoittautui pitkäksi ja monivaiheiseksi, mutta ennakkotehtävien ja kolmivaiheisen karsinnan jälkeen osakkaat ymmärsivät, ettei tätä miestä ole varaa jättää palkkaamatta.

Olen aina nauttinut kirjoittamisesta, aivan peruskoulun ensimmäisistä kissatarinoista lähtien. Nykyään kirjoittaminen tarkoittaa minulle jatkuvaa oppimisprosessia. Koskaan ei voi tulla valmiiksi tai täydelliseksi, mutta parhaiten oppii tekemällä, ja haluan kehittää itseäni kirjoittajana jatkuvasti monipuolisemmaksi. Viestintäliiga surffailee ennakkoluulottomasti alati kehittyvän viestintäalan aallonharjalla, ja tarjoaa näin myös työntekijöilleen hyvät mahdollisuudet henkilökohtaiseen kehittymiseen innostavien haasteiden parissa. Koen vihdoin löytäneeni monen sattuman ja sattumuksen kautta oikeaan paikkaan, omaan kotijoukkueeseeni.

Luovien projektien parissa työskennellessä parhaat ideat syntyvät yleensä tiimityönä. Viestintäliigan jengi saa hetkessä aikaan melkoisen aivomyrskyn; usein tarkoituksella, toisinaan tahattomasti ronskin huumorin myötä. Ensimmäinen hyvältä tuntuva idea myöskään harvoin on se paras – keksitään ensin 30 ideaa, ja 31. saattaa olla se oikea. Tällä porukalla se hoituu ihan luonnostaan.

Luonteeltani kuvaisin itseäni huolettomaksi perfektionistiksi. Suhtaudun työhöni aina vakavuudella, mutten kuitenkaan liian vakavasti. Olen huono stressaamaan turhista, mutta pyrin aina täydellisyyteen ja saatan joskus löytää itseni viilaamasta pientäkin yksityiskohtaa, vaikka sitten yöunien kustannuksella.

Panomies Yliluoma

Pyörittelin aiemmin opintojeni ohella omaa herrasmiesten tyyliin ja klassiseen parranajoon erikoistunutta verkkokauppaa. Yritystoimintani parissa minulle karttui monenlaista kokemusta verkkokaupankäynnistä ja maahantuonnista sisällöntuotantoon, mainosteksteihin ja hakukoneoptimointiin.

Oman mainonnan suunnittelu ajoi Turkuun opiskelemaan, ja päästyäni kouluun tajusin nopeasti, että haluan myös työllistyä tälle alalle. Joten tässä sitä vihdoin ollaan: jalostamassa jo opittuja asioita oikeiksi asiakastöiksi ja ennen kaikkea oppimassa lisää!

Nykyään suuri osa ajastani menee päivätyön ohella erilaisten omien projektien, kuten kotipanimon, omien olutreseptien ja etikettien parissa puuhastellessa. Rakastan hyvää ruokaa ja juomaa, sekä erityisesti niiden valmistusta ja nauttimista hyvässä seurassa. Olipa kyse oluen panemisesta, maailman parhaista rosmariiniperunoista tai houkuttelevan sisällön tuottamisesta, olen innoissani päästessäni tarjoamaan reseptivihkoni antimia myös muille.

– Teemu Yliluoma, Viestintäliiga