Elämysryijyjä valmistava Iltamaa on perustajansa Jenni Vanhasen näköinen. Yritys, joka nojaa vahvasti ekologisiin arvoihin ja suomalaisiin perinteisiin. Ryijyjä, joilla on tarina. Tällä kertaa vieraskirjassamme Jenni kertoo yrityksestään ja yhteistyöstä Viestintäliigan kanssa.

Olen tehnyt elämässäni paljon käsitöitä. Ensimmäisen ryijyni tein jo 10-vuotiaana. Suvussani on toisella puolella ollut vaatetehdas ja toisella puolella Iltamaan tilalla asui mummuni, joka oli kylän käsityöopettaja. Kaikenlaisten käsitöiden tekeminen on siis tullut verenperintönä.

Olen koulutukseltani tekstiiliartesaani ja yhden kouluprojektin yhteydessä aloin tehdä Maatiaisliekki-ryijyä, jonka voisi sanoa olevan kaikkien Iltamaan ryijyjen äiti.

Insinööri kun olen, niin ensin aloin piirtää ryijyn kaaviota ruutupaperille, mutta eihän siitä tullut mitään. Ajattelin, että tietokoneella tämä pitää tehdä, ja siitä lähti idea suunnitteluohjelmistoon. Suunnittelupalvelunhan voisi tuotteistaa ja tehdä sillä bisnestä.

Mietin yritykselle ensin toista nimeä, mutta Iltamaa oli lopulta paljon parempi. Tällä nimellä on nyt oikeasti tarina, sillä Iltamaa oli mummuni suvun tila. Olin siellä tosi paljon pienenä ja minulla oli siellä jopa oma Piri-lammas.

Iltamaassa kaikki tehtiin itse ja minäkin olen tehnyt sinne esimerkiksi yhdet rappuset. Siellä opin ekologisuutta ja luonnon arvostamista vähän kuin vahingossa. Nuo arvot ovat olleet aina minulle tärkeitä ja haluan, että ne näkyvät myös yrityksessäni.

Ryijyissä kiehtoo juuri se, että niissä on käytetty hyvin perinteisesti lampaanvillaan ja ne ovat luonnontuotteita. Ryijy on myös nouseva trendi tällä hetkellä. Se on hyvin perinteinen suomalainen tekstiili ja siksi kiinnostava tuote.

Fanikulttuuri teki vaikutuksen

Kipinä yhteistyöhön Viestintäliigan kanssa syttyi, kun Iiro kävi pitämässä luennon Nummelassa ja puhui siellä innovaatiosetelistä ja ylipäätään sosiaalisesta mediasta ja viestinnästä. Olin etsinyt jo aiemmin viestintäfirmaa, ja sitten se loksahti. Tässä se on.

Viestintäliigalta olen saanut todella hyvän pohjan ja graafista ohjeistusta, jonka avulla pystyn myös itse käyttämään Iltamaalle suunniteltuja elementtejä. En ole mikään graafikko, mutta osaan laittaa elementtejä vierekkäin. Se helpottaa, ettei tarvitse pyytää tekemään jokaista pikkuasiaa, vaan saan itsekin tehtyä pieniä juttuja, jos tarvitsen jotakin nopeasti.

Minulle on tärkeää, että visuaalinen ilme on yhdennäköinen. Viestintäliigan suunnittelemista ja toteuttamista käyntikorteista ja nettisivuista on tullut jo mukavasti kiitosta.

Olen itse tosi huonosti tavoitettavissa, mutta yhteistyö on silti toiminut todella hyvin. Olen saanut hyvin materiaaleja ja tilannettani on ymmärretty. Olen päässyt käymään Turussa palaverissa vain kerran, mutta muillakin laitteilla viestintä on toiminut hyvin. On ollut helppo ottaa yhteyttä, kun on yksi kontaktihenkilö, jolle ei joka kerta tarvitse selittää kaikkea uudestaan.

Tykkään fanikulttuurista ja sen korostaminen teki minuun suurimman vaikutuksen. Ei tehdä mitään turhaa löpinää vaan tarjotaan tuoreita ajatuksia. En oikein osannut odottaa mitään yhteistyöltä Viestintäliigan kanssa, mutta kyllä tämä on poikinut vaikka mitä, ja se on hienoa.

Jenni Vanhanen

____

Viestintäliigan Iltamaalle tekemiä verkkosivuja pääsee kurkkaamaan osoitteessa: iltamaa.fi

Kiinnostuitko palveluistamme?

Liity postituslistallemme, niin saat someviestinnän tehokkaimmat tipsit ja uusimmat blogit Viestintäliigan asiantuntijoilta. Voit myös jättää tarjouspyynnön palveluistamme.
Jos jätät tarjouspyynnön, kerro hieman lisää tarpeistasi. Me palaamme asiaan!