No niin, pikkujouluaika on taas täällä. Sehän on se aika vuodesta, jota yritysmaailmassa odotetaan kaikkein eniten joko innostunein, tahi pelonsekaisin tuntein. Kaikkihan me olemme lukeneet tai kuulleet ne tarinat käsirysyistä, kravattipäisistä ”helikoptereista” (if you know what I mean) tai pikkujoulujen jälkeisen viikon päättyneistä parisuhteista. No, morkkistakuu on usein ainakin jollakin yksilöllä firmasta. Ei ikinä meillä tietenkään, kaverin puolesta puhun.

Mulle oli merkattu Viestintäliigan oman viestinnän julkaisukalenteriin (kannattaisi hommata teillekin sellainen TÄSTÄ) ”asiantuntijablogikirjoitus”, joten aloin miettiä, missä minä oikein olen asiantuntija. Joku Instagram (ota sen mainonta yrityksesi haltuun kuitenkin TÄSTÄ, on tehokkainta somemainontaa tällä hetkellä) olisi aiheena ollut melko puiseva tähän perjantaihin, joten valitsin toisen intohimonkohteeni, elikkäs juhlimisen, joka on tähän vuodenaikaan yhtä kuin pikkujoulut. Joku voi tietysti ajatella, että säälittävää puhetta 32-vuotiaalta mieheltä ja niinhän se onkin. Aikuistuisit jo, totean itselleni.

Ei näin

Mutta pikkujouluja on tosiaan Viestintäliigassa järjestetty kahdet, koska olemme 2,5-vuotias yritys. Ensimmäisenä vuonna ne olivat varsinainen menestys, sillä meitä oli neljä perustajamiesoletettua (marras-joulukuun taitteessa aloitti kaksi työntekijää) ja Seppo-koira. Seppo tosin oli pikkujouluaikana parin kuukauden syyslomalla, joten tarkanmarkan miehenä tunnettu toimitusjohtajamme Iiro tempaisi varsinaisen ”ässän” hihastaan. ”Mehän olemme lähdössä tuonne Nuorten Yrittäjien risteilylle, joten eikö se mene siinä samalla vähän niinkuin firman pikkujouluista?”.

Jep jep, riippuu vuoden 2016 pikkujouludirektiiveistä. 3/4 meistä taisi kuitenkin olla sitä mieltä, ettei tällainen verkostoitumisristeily nyt ihan yksyhteen mene oman yrityksen pikkujoulujen kanssa. Hauska risteily se oli, ei siinä mitään. Ja jatkot olivat vieläkin hauskemmat, kun muuan nimeltämainitsematon Petteri Poukka oli allekirjoittaneen keskustakaksiossa yötä ja mennessään sinne karaokebaarista nukkumaan, haki hän matkanvarrelta pizzan evääkseen. Ja kun minä tulin kotiin omilta reissuiltani, odotti olohuoneen lattialla sikeästi tuhiseva Petteri, sekä vähän vähemmän tuhiseva puoliksisyöty pizza. Vein pizzan jääkaappiin, Petterin jätin nukkumaan. Aamulla heräsin kuitenkin siihen, kun Petteri avasi varovasti makuuhuoneen oven ja pyyteli vilpittömästi anteeksi, että hän oli syönyt jääkaapista pizzan jämät. Vastasin sitten siihen, että eipä tuo mitään Pete, se oli sun oma pizza. Kertoo kuitenkin omaa kieltään meidän Poukkiksen kiltteydestä, että pahoittelee jopa oman pizzansa syömistä!

Vaan näin

No entäs viime vuoden pikkujoulut? Ne olivat kyllä ihan mukavat. Ensin oltiin Kakolan vanhan vankilan pakohuonepelissä, päästiin porukalla selleistä pakoon, eivätkä edes tuttavallisemmin koirana ja kissana tunnetut Osku ja Tiina käyneet toistensa kurkkuihin kiinni. Menestyksekkään ja yhteishenkeä kasvattaneen pakohuonepelin jälkeen siirryttiin asiakkaamme Kakolanruusun tiloihin nauttimaan sometermein 6/5-illallinen. Maittavan ruokailun ja juomailun jälkeen siirryttiin sitten yöhön, johon jäljet loppuvat. Upeimman (rumimman) jouluasun ruhtinaallisen palkinnon voitti yksimielisesti porilainen ATK-tukihenkilö Jani Veli-Pekka Ketola (kuvassa keskellä). Porissahan on tunnetusti joulu ympäri vuoden.

Tänä vuonna Viestintäliigan pikkujoulut järjestetään perjantaina 30.11. Katsotaan mitä keksitään, ja millaisia tarinoita tällä kertaa synnytetään. Tällä hetkellä tiedetään, että Oskulle ja Tiinalle on luvattu sadan euron bonus per kuono, mikäli pukeutuvat alla olevaan joulupaitaan pikkujoulujen alusta loppuun. Lisäksi juhlissa saatetaan saada tutustua Hannu Puustiseen, 31-vuotiaaseen putkimieheen Lempäälästä. Katsotaan sitten myöhemmin, ketkä tappelee ja kuka eroaa!

Mikäli haluat kertoa omista pikkujoulukokemuksistasi tai jakaa muita tarinoita omasta yrityksestäsi/sen ihmisistä maailmalle (ei välttämättä pikkujouluista), ota rohkeasti yhteyttä. Meillä kaikilla on nimittäin tarina tai kaksi:

juhani@viestintaliiga.fi
040 723 1902

Blogitekstin pääkuva: www.tauvonpaikka.fi