Blogi

Ruokakaupan hyllyjen välistä Viestintäliigan TET-harjoittelijaksi

By 20/12/2018 toukokuu 1st, 2019 No Comments
eini

Mun nimi on Eini ja käyn tällä hetkellä yhdeksättä luokkaa Yli-Maarian koulussa.

Syy siihen, miksi mut päästettiin kirjoittamaan tänne on se, että oon nyt kuluneen viikon ollut Viestintäliigalla TET:issä ja tämän postauksen kautta saan mahdollisuuden kertoa mun fiiliksiä tästä viikosta.

Kasiluokan TET:istä ei jäänyt mulle hyvä maku suuhun. Ehdin nimittäin olemaan ruokakaupassa vain kaksi päivää sairastumisen vuoksi, mutta jo niiden kahden päivän perusteella voin rehellisesti sanoa, että ei. Enää. Ikinä. Tämän takia ysiluokan TET hirvitti mua hiukan, ja sopivaa paikkaakin lähdin etsimään todella myöhään.

Kun aloin miettiä sopivaa paikkaa, tiesin lähes heti, että haluaisin tehdä jotain, mikä liittyy mainontaan tai sosiaaliseen mediaan ja pienen googlailun jälkeen kiinnostuinkin Viestintäliigasta. Mainittakoon tässä, että asia mikä ihan ensimmäisenä kiinnitti mun huomion oli se, miten kivan näköiset nettisivut Viestintäliigalla on! Perehdyin vielä muihin mahdollisiin paikkoihin ja lopuksi päätin koittaa päästä Viestintäliigaan ja onnekseni mut otettiinkin tänne!

Kun TET-viikko vihdoin koitti, en oikein aluksi tiennyt mitä odottaa. Päässäni vilisi vähän väliä flashbackeja kaupassa siivoamisesta ja tavaroiden hyllyttämisestä, vaikka tiesin että tämä ei tulisi (toivottavasti) olemaan läheskään samanlaista.

Erilaisia hommia pitkin viikkoa

Viikon aikana sain tutustua moniin erilaisiin Viestintäliigassa tehtäviin hommiin, joko itse tehden tai vierestä kuunnellen ja seuraten. Maanantain ja torstain aamupalaverit tuntuivat kuluvan hetkessä, sillä käsiteltävät asiat olivat pääosin mulle uusia ja väkisinkin teki mieli kuulla lisää kaikesta. Jotkut mulle tosi tuntemattomat asiat saattoivat mennä mulla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta joka tapauksessa sain seurata, miten erilaisia asioita käsitellään työpaikalla, ja sitä pidän todella tärkeänä. Vierestä seuraamisen lisäksi sain mm. kokeilla graafista suunnittelua monogrammien tekemisen kautta ja harjoitella kirjoittamista tätä blogipostausta tehdessäni.

Mukavinta mielestäni täällä olemisessa ovat olleet mukavat ihmiset, rauhallinen työympäristö ja se, että olen saanut tehdä asioita pääasiassa yksikseni omassa rauhassa. Oon myös tykännyt siitä, että mua kehotettiin ottamaan oma kone mukaan ja tekemään sillä töitä.

Yhteenvetona mulla on siis ollut todella kivaa ja oon tosi kiitollinen itselleni siitä, että hain TET-paikkaa sellaisesta paikasta, joka mua oikeasti kiinnostaa (toisin kuin viime vuonna…). Olen tietenkin myös kiitollinen kaikille täällä Viestintäliigassa toimiville ihmisille siitä, että he ovat kohdelleet mua tosi hyvin tällä viikolla.

Varmasti pidän tämän viikon mielessä, kun pian alan miettiä lopullisia valintoja tulevan opiskelupaikan suhteen.

-Eini