Työharjoittelijamme Timi kirjoittaa viikoittain Viestintäliigan blogiin ajatuksiaan ja havaintojaan siitä, millaista on tehdä hyppy tuntemattomaan. Mitä se on, miltä se tuntuu ja selviääkö siitä?

Työyhteisön ilmapiiri ja yleinen hyvinvointi ovat äärettömän tärkeitä asioita. Edellinen työpaikkani sai minut ajattelemaan, kuinka työyhteisön hyvinvointia ja työn mielekkyyttä voisi parantaa. Varsin pienillä teoilla voitaisiin päästä parempiin tuloksiin vaikkapa työviihtyvyyden osalta, mutta joko näille asioille ei aina uhrata tarpeeksi ajatuksia tai perustellaan niitä taloudellisilla syillä. Mutta kumpi on lopulta kustannustehokkaampaa?

A) Sijoittaa työntekijöihin nyt ja välttää tulevaisuuden tappiot
vai
B) säästää nyt ja murehtia mahdollisista ongelmista myöhemmin?

Oikea vastaus on vaihtoehto A. Jokainen lukemani tutkimus työhyvinvoinnista tukee sitä ajatusta, että työyhteisön hyvinvointiin sijoittaminen maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Hyvinvoiva työntekijä on yritykselle tuottelias ja innovatiivinen. Työntekijöistä välittäminen toimii myös aikamoisena valttikorttina yritykselle: se lisää yrityksen kiinnostavuutta ja houkuttelevuutta sekä parantaa sen mainetta.

On ollut mahtavaa huomata, että Viestintäliigalla välitetään kaikista sekä oikeasti toimitaan hyvinvoinnin edistämisen ja ylläpidon eteen! Tällä viikolla piti saada aivot kunnolla hereille ennen ideointipalaveria, joten Tiina veti meille kaikille motorisestikin erittäin haastavan koristuokion raikkaassa ulkoilmassa. Onneksi kelit olivat kuitenkin kohdallaan. Lämpöasteita sopivat +1 ja nouseva aurinko.

Viestintäliigalla on remmissä urheilullista porukkaa, joten pieni hikoilu ja kilpailu näytti olevan kaikkien mieleen. Ja juuri tällaiset pienet peliliikkeet toimiston ulkopuolella ovat niitä suurimpia tekijöitä yleisen työhyvinvoinnin kannalta. Varsinkin, kun töitä tehdään lähinnä istuma-asennossa ja kroppa on sen suhteen kovilla.

Taneli laittoi kaiken likoon pelikentällä. Pallo sujahti sukkana sisään välillä lähes puolesta kentästä asti, eikä oikein kukaan pysynyt perässä miehen pistetilin saldosta. Toimistolle saavuttaessa firman pistenikkari aloittikin aktiivisen fyysisen palautumisen vaaka-asennossa ja palaveri saatiin hoidettua kunnialla läpi.

Hyvinvointiin panostaminen on maailman tuotteliain sijoitus. Tätä mieltä mä olen.

– Timi Kuosmanen