Blogi

Torstai ilman turpasaunaa tai potkuja – Tanelin työpäivä

Matti kertoi tovi sitten blogissamme minkälainen on viestintäliigalaisen mainosjyrän työpäivä. Taneli matki alapuolella härskisti samaa kaavaa ja turisi, minkälainen oli torstai sisällöntuottajan silmin ja korvin.

Aamu

08.05
Herätyskello soi ensimmäisen kerran. Nukahtamiseen asti yöllä Suplasta kuuntelemani Valioliiga-viikko-podcast näyttää pyörivän edelleen tabletilla. Suljen sekä herätyskellon että podcastin ja vaivun torkutuksen suloiseen maailmaan.

08.35
Katson lukuisten torkutusten jälkeen kelloa ja totean, että nyt on muuten Virjosen pojalla ihan helvetinmoinen kiire. Sisäinen palaveri alkaa klo 09.00 ja sakkokeisari Matti Koivisto on myöhästymisten suhteen armoton (mulkku).

08.47
Cooperin testin mittaisessa ajassa saan kammettua itseni ulos ja lyötyä ulko-oven säppiin. Kävelen töihin yleensä noin vartin verran, joten nyt ollaan aika siinä ja tässä ehdinkö ajoissa paikalle.

09.00
Perillä! Tässä lyötiin jotain Valentin Konosen ennätyksiä rikki. Yhdellä pienellä erotuksella tosin.

09.01
Sisäinen palaveri alkaa. Syön samalla aamupalaksi yhden banaanin.

Palaverin kärkiagendana erään puhelinsovelluksen kehitystyö. Tehdään tästä isommat ulostulot myöhemmin. #seniorihommat

10.15
Kaffetauko, jonka jälkeen jatketaan muiden yhteisten projektien läpikäyntiä. Asialista on varattuun aikaan nähden varsin pitkä. Puidaan myyntikuvioita, koulutuskuvioita, erilaisia tapahtumia, joissa olemme mukana joko järjestäjinä tai osallistujina. Aikatauluja kuntoon ja vastuuta jakoon.

11.06
Yhteinen palaveri ohi. Saniteettitiloihin tummalle.

Herra paasaa palaverissa. Renkipoikia vieressä näyttää kiinnostavan.

Aamupäivä

11.15
Lähetän TET-harjoittelija Pettelle sähköpostin. Ysiluokkalainen Pette on ollut tämän viikon meillä tutustumassa työelämään. Ei voi kuin ihmetellä kaverin rohkeutta, reippautta ja sosiaalista pelisilmää.

Itse muistaakseni ysiluokkalaisena söin räkää, häpäisin itseäni IRC-galleriassa ja ajoin mopolla kohtuuttoman kovaa näyttääkseni coolimmalta, mitä olin. Pette sen sijaan jakaa meidän asiakaspalavereissa teräviä näkökulmia ja paiskoo niin timanttista läpyskää, että tämmöinen liki kolmekymppinen kyynikkokin saa kunnolla höhötellä.

Pettestä seuraavassa blogissa lisää.

11.25
Suuri laskutuspäivä on tänään käsillä. Oman asiakkuuden laskutusasioiden tsekkaus yhdessä laskutuskuningas Pasin kanssa.

11.45
Erään vastuullisuusprojektiimme liittyvän haastattelun litteroinnin aloitus. Tiedoksi jos jollekin litterointi ei ole tuttu termi: litterointi = haastattelun kirjoittamista auki ääninauhoitteesta = yhtä puuduttavaa kuin maahanmuuttokeskusteluiden seuraaminen somessa.

11.55
Totean nälän kurnivan siihen malliin, että nyt on pakko keskeyttää litterointihommat heti alkuunsa ja siirryttävä kyökin puolelle. Jääkaapista löytyy tiistaina ostettu kinkkukiusaus. Perunat ovat pettymykseksi jääneet vähän raaoiksi, mutta noin muuten maistuu kyllä. Kinkkukiusaus on kiusauksille sama, mitä Kirka suomalaiselle musiikille – paras.

12.25
Ruokailun ja parin henkilökohtaisen laskun maksamisen jälkeen onkin hyvä jatkaa aivot-narikkaan-litterointia. Heti lounaan jälkeen on muuten yleensä ihan hirveää jatkaa töitä, varsinkin jos se on jotain ankaraa keskittymistä tai luovuutta vaativaa. Siksi litterointi on juuri sopiva työtehtävä tähän väliin.

Kirka siinä.

Iltapäivä

13.30
Valmistautuminen palaveriin, joka alkaa klo 14 puhelimitse. Lähtökohtaisesti odotan aina ennen asiakaspalaveria, jossa käydään läpi mennyttä, asiakkaan palautteen olevan jotakin tämän suuntaista:

”Miten v*tussa yksi turkulainen sisällöntuottaja on voinut pilata koko meidän yrityksen liiketoiminnan? Miten sinä, Taneli, pystyt edes katsomaan itseäsi peiliin? En tule pyytämään, vaan tulen vaatimaan, että sinä saat kenkää ja turpaasi. Saat itse päättää järjestyksen. Sitä paitsi se on berliininmunkki!”

Eikä odotuksiin vaikuta, vaikka hommat olisivat menneet niin hyvin, että Strömsössä letkauteltaisiin ”ei mennyt hommat ihan niin kuin Virjosella.” Ei tule sitten niitä pettymyksiä, kato.

13.52
Äiti soittaa. Haluaisi kuulemma käydä kämpilläni, kun on siinä lähellä odottamassa jotain ja avainkin on mukana.

Kuumotus. Musta tuntuu, että se tutkii aina onko siellä jotain jännää. Toivottavasti siellä ei ole mitään, mistä ei joulupöydässä voitaisi puhua. #talouspaperirulla #sivuhistoria

14.00
Palaveri itselle hyvin tärkeän asiakkaan kanssa alkaa. Olemme yhdessä mainosalfa Teemun kanssa vallanneet taukohuoneen sohvat, josta rennosti voimme puhelimitse käydä asiakkaan kanssa tähän astista yhteistä taivalta läpi sekä sopia askelmerkkejä tulevaan. Miten laitetaan asiakkaan some rokkaamaan ja sitä kautta kassakone laulamaan.

Teemu latelee mainonnan tuloksia vakuuttavan ammattimaisin ottein GSM-laitteen mikrofoniin. Itse otan enemmän roolia siinä vaiheessa, kun tulee puheeksi tulevien viikkojen jatkokuviot. Blogisisältöä, kuvausaikatauluja ja somejulkaisuja. Hyvässä hengessä oikeinkin lystikästä keskustelua.

Ylempänä mainitut odotukset eivät tälläkään kertaa toteutuneet. Huh.

15.15
Vierailu Viestintäliigan valkoiseen taloon, eli Iiro ”Moottorisaha” Junnilan ja Pasi ”Käsisaha” Tocklinin luo, jotka toimeenpanevat laskutushommia kovalla sykkeellä. Käymme läpi äskeistä palaveria ja – yllätys, yllätys – laskutushommia.

15.25
Parin eri työtehtävän sopiminen ensi viikolle: haastattelukeikka vastuullisuusprojektiin ja… ööö… jotain omituista, mitä en äkkiseltään tajunnut, mutta minkä Tiina nakitti TOP1-työkaverilleen.

15.30
Yhteydenpitoa asiakkaisiin ja aikataulujen sopimista.

15.45
Ajastan kahdelle asiakkaan tilille Facebook-julkaisut sekä lisään ne Instagramiin.

16.15
Mietin minkäslainen kuva tähän blogiin laitetaan. Veera ottaa kuvan.

16.30
Tämän työstäminen alkaa.

18.36

Done. Ylitöiksi meni.

Mutta ei tullut kenkää tai turpaan.