Mökit, grillit, saunat ja muut suomalaisen kansalliskuvaston kivijalat anelevat pian armoa alastomien lomahullujen käsittelyssä. Mutta mitä lomailija tekee sitten, kun kiuas on kylmennyt ja sytytysnesteellä kyllästetyt makkarat nautittu? Kaivaa taskustaan älypuhelimen ja laittaa somen laulamaan. 

Kesä toi mukanaan hulppeat säät (ainakin hetkellisesti) ja jalkapallon maailmanmestaruuskisat. Me Viestintäliigalla nautimme molemmista valtavasti, mutta vieläkin enemmän nautimme siitä, kun pääsemme painamaan kesällä duunia ja ennen kaikkea tulosta asiakkaillemme. Lomakauden hyödyntäminen saattaa edellyttää ajattelumallin muutosta siellä ruudun toisella puolella. 

”Tehdään maailma valmiiksi ennen lomia”. Kuolematon fraasi valuu monen toimitusjohtajan suupielistä viimeistään kesäkuun alkupuolen palavereissa. Ajanjakso tuon möläytyksen ja juhannusaaton ensimmäisen tölkin sihautuksen välillä on monelle duunarille vuoden hikisin – usein täysin turhaan. Sillä juuri kesälomillahan se kuluttajamyynti pitäisi takoa.

Ei ole sattumaa, että 70 prosenttia Instagramin kuvavirrasta täyttyy ihmisten lomakuvista. Kun työ, opiskelu ja muut elämänpolun vastuut eivät rajoita ajankäyttöä, päivät vierähtävät puhelin kourassa. Vanhan sanonnan mukaan aika on rahaa, mutta me sanomme, että aika on somea. Some puolestaan on rahaa sille, joka osaa valjastaa sen liiketoimintansa osaksi.

Sosiaalinen media on huipputehokas alusta liikenteen ohjaamiseen verkkosivuille, ja Facebook-mainonta paras työkalu alustalla operoimiseen. Etenkin verkkokauppayrittäjälle suunnitelmallinen somemainonta on jo elinehto. On syytä tiedostaa, että kesä on kulutusjuhla siinä missä joulukin. Vanhemmat tilaavat MM-kisojen innostamille mini-litmasille futiskampetta. Tapahtumaliput ja lomamatkat hankitaan netitse, kuten myös tyylikkäät kesäkuteet tai vaikka mökkiveneen uudenkarhea perämoottori. Kesä on sinunkin tuotteellesi tai palvelullesi myynti-ikkuna, jota ei sovi sivuuttaa.

Me teemme somemainontaa. Me teemme sitä myös tehokkaasti. Älä siis yritä tehdä maailmaasi valmiiksi ennen lomaa – me teemme sen puolestasi, kun lomailet.

 

Somemainonnan sepät palveluksessasi

MattiOsku ja Teemu

Kiinnostuitko somemainonnasta?
Liity postituslistallemme, niin saat FB-mainonnan tehokkaimmat tipsit ja uusimmat blogit Viestintäliigan asiantuntijoilta. Voit myös jättää tarjouspyynnön somemainonnasta tai muista palveluistamme.
Jos jätät tarjouspyynnön, kerro hieman lisää tarpeistasi. Me palaamme asiaan!

Liittymällä listalle hyväksyt tietosuojaehtomme.