Blogi

Junioreista liigaan – TET-harjoittelijat Siiri ja Pette tutustuivat Viestintäliigan arkeen

By 01/11/2019 tammikuu 9th, 2020 No Comments

Viestintäliiga on nuorentunut kahden viime viikon aikana silmissä, kun TET-harjoittelijat Siiri ja Pette ovat olleet meillä tutustumassa työelämään. Annoimme vuoron perään apunamme olleille nuorukaisille tehtäväksi kirjoittaa fiiliksiään viikon mittaisesta rypistyksestä viestintätoimistossa.

Siiri

Nimeni on Siiri ja käyn yhdeksännettä luokkaa Luostarivuoren urheiluluokalla.

Olen viettänyt nyt viikon TET-harjoittelijana Viestintäliigassa, jonka takia pääsen nyt kirjoittamaan tänne blogiin omia fiiliksiäni ja mielipiteitä viikostani.

Viestintäliigasta en ollut kuullut kuin pari kertaa ennen tänne tuloa, joten minulla ei ollut hajuakaan millaista työtä tämä olisi. Ennen kuin aloitin TET-viikkoni täällä, katsoin Viestintäliigan omia nettisivuja ja sieltä sainkin vähän esimakua siitä, mitä mahdollisesti täällä tekisin.

Viikkoni Viestintäliigassa

TET-viikkoni Viestintäliigassa kului nopeasti, mutta mukavasti. Pääsin viikon aikana tutustumaan monipuolisiin ja erilaisiin työtehtäviin. Ekat päivät olivat enimmäkseen tutustumista ja kuuntelemista. Kävin pari kertaa ottamassa Hansassa mainoskuvia, jonka jälkeen sain muokata niitä mieleni mukaan.

Keskiviikko oli erityinen päivä, kun pääsin mukaan Step Forward -seminaaritapahtumaan Finnkinoon. Samalla sain päivittää Viestintäliigan omaa Instagram-stooria. Kaverini tulivat kysymään missä TET-paikassa vierailen, kun olen Finnkinossa syömässä poppareita.

Pette

Terve! Minä olen Pette. Opiskelen yhdeksännellä luokalla Puolalan koulussa. Olin TET-harjoittelijana Viestintäliigassa viikon verran. Olen kiitollinen, että pääsin tänne ja tyytyväinen, koska opin ja koin paljon enemmän kuin kaupan maitokaapilla. Olen itse ollut kiinnostunut markkinoinnista, joten tämä paikka sopi minulle kuin nyrkki silmään.

Ennakkoon en osannut odottaa mitään, joten lähdin ilman minkäänlaisia ennakkoluuloja. Eka päivä oli aikalailla tutustumista firman toimintaan, mutta pääsin myös seuraamaan kahta aivan erilaista asiakastapaamista ja osallistuin sisäiseen viikkopalaveriin. Päivästä jäi erittäin positiivinen fiilis ja se sai minut odottamaan viikkoa enemmän ja enemmän.

Toinen päivä koitti ja aamu lähti liikkeelle katsomalla läpi nuorille suunnattua sometutkimusta, johon pyrin tuomaan nuorten näkemystä ja asioita, joita kannattaisi ehkä kysyä. Toinen päivä oli mielenkiintoinen ja loi ajatuksia. Tässä vaiheessa oli selvää, että olin valinnut hyvän TET-paikan. Viikko yleisestikin oli täynnä mielenkiintoisia palavereja, tapaamisia ja tapahtumia. Viikon kohokohta oli varmasti se, kun pääsin pienen porukan mukana esittelemään uutta Viestintäliigan kehittämää puhelin-appia.

TET-viikko oli kaikin puolin mielenkiintoinen. Opin enemmän asioita kuin etukäteen uskoin.

Pette toi Viestintäliigaan paljon puhetta, huumoria ja reipasta asennetta.