”I have chosen Turku after living in Stockholm, London and New York. Doesn’t that say something about this city?” Nämä Michael Monroen sanat näkyvät muun muassa Turun lentokentän seinällä. Tähän Suomen kauneimpaan kaupunkiin on aina kiva palata. Yksi syy tuhansien joukossa on toimiva joukkoliikenneverkosto.

Heittäydyimme yrityksemme kotipaikkakunta Turun vietäväksi Hypementin Max Kolun johdolla. Linja-autot ja Föli-fillarit johdattivat porukan ympäri kaupunkia kiitettävän ketterästi. Vain vesibussit jäivät kokematta, mutta ehtiihän sitä vielä!

Oli sitten pitkään Turussa asunut, uusturkulainen tai vieraspaikkakuntalainen, on täällä jokaiselle meistä edelleen paljon uutta näkemistä ja kokemista. Siksi kuuntelemme mielellämme kaikkia vinkkejä mielenkiintoisista vierailukohteista aina kuppiloista luontopolkuihin.

Viestintäliigan väen vinkkejä vierailijoille:

Iiro: Eerikvalla (linja numero 14 päätepysäkki)

Viikonloppuista yöelämää karttava ja intohimoisena luonnossa liikkujana tunnettu Iiro hakee voimaa arkeen pitkiltä sienestys- ja lintubongausreissuilta. Bussi numero 14 toimittaa turkulaistuneen raumalaisen viikonloppu toisensa jälkeen Eerikvallaan harrastustensa pariin. Iiron vaimo ja kaverit eivät välttämättä pidä tarinaa aivan totuudenmukaisena, mutta ketäpä me olemme asiaa sen enempää epäilemään.

”Hienot mestat ulkoiluun ja Airisniemen saunaa voin suositella lämpimästi kaikille”, toimitusjohtaja paaluttaa.

Kasuaalisti pikkutakki päällä sienestämään – Fölillä totta kai.

Teemu: Alvar Baari

Teemu tituleerasi itseään panomieheksi jo työhakemuksessa, ja on sittemmin antanut puheille myös katetta. Erinomaista Citra Single Hop IPA -olutta itse valmistanut ja työtovereillaan maistattanut Teemu on viehtynyt Puutarhakadun ja Humalistonkadun kulmassa sijaitsevasta Alvar Baarista.

”Alvar on mun toinen olohuone. Kaupungin paras olutvalikoima ja ainakin viis eri versioo Trivial Pursuitista. Kaupunkifillarilla pääsee ihan viereen!”

Fölläri parkkiin ja tien yli takana häämöttävään Alvariin.

Tiina: Jokilautta Föri

Jos johonkin kulkuvälineeseen kiteytyy Turku, ei kysymyksessä voi olla mikään muu kuin Föri. Ja kukapa sopisikaan Förin jokilautalle paremmin seilaamaan kansan parissa kuin Turun oma Lumikuningatar!

”Samalla kun siirtyy näppärästi joen puolelta toiselle, saa ihailla kauniita maisemia.”

Kapinallinen Lumikuningatar Föri-risteilyllä.

Taneli: Forte

Legendaarinen Kristiinankadun viihdeluola saa (liian) usein vieraakseen portsalaisen Tanelin, joka on todellinen tanssilattioiden nenäkarvatrimmeri. Ja mikäs siellä käydessä, koska hei: aina halvat hinnat!

”Discojen Mersuun pääsee kätevästi bussilla, kaupunkipyörällä tai kontaten. Itse suosin erityisesti pois lähtiessä viimeistä.”

Normaaliin tapaan raapimassa Forten ovia ennen aukeamista.

Lisää meidän jengin ja muiden vinkkejä löydät Pysähdyntäällä.fi -palvelusta. Sinne on myös helppo lisätä omia linkkejä, kuten mekin teimme.

Et varmasti ole nähnyt vielä koko Turkua. Katso siis muiden vinkit, nappaa Föli alle ja koe Turku!