rento-logo

”Selkeämpää numeraalista tietoa.”

 

Sosiaalisen median mainonta, verkkosivut, valokuvat ja videot.

www.rentobar.fi

Alkutilanne

Turun ydinkeskustan tunnettu ”baarikolmio” Rento, Olavin Krouvi ja Hunter’s Inn koki tarvetta kehittää digitaalista mainontaansa. Aiemmin näkyvyyttä oli ollut lähinnä paikallislehdissä ja hieman sosiaalisessa mediassakin, mutta nyt sinne haluttiin laittaa lisää paukkuja, joten paikalle saapui Viestintäliiga.

Lisäksi kaupungin komeimman terassin omistavan Rennon verkkosivusto piti uusia.

Haaste

Haasteena ravintolamainonnassa on aina se, jos ei tuloksia pystytä todentamaan suoraan esimerkiksi netissä tapahtuvien pöytävarausten määrällä. Ja nyt, kun Rennon, ”Olkun” ja ”Hunun” tapauksessa kyse on isosti juomapuolen tarjoilusta, piti jokaiselle valita omat mainostettavat teemansa, ja sen myötä todentaa tulokset perinteisesti klikkausmäärillä sekä näyttökerroilla.

Lisäksi vaikka ko. ravintoloilla samaa omistuspohjaa onkin, piti ne selkeästi erottaa kolmeksi erilaiseksi konseptiksi.

Ratkaisu

Koska Olavin Krouvi on kuitenkin myös suosittu ruokaravintola, jonka ruokalista oli juuri uudistunut, lähdimme mainostamaan Olkkua selkeästi uusi ruokalista edellä. Hunter’s Innin suurin vetovoima (äärimmäisen laajan olutvalikoiman lisäksi) kohdistuu tunnelmallisiin live-keikkoihin, joten Hunulle lähdimme mainostamaan väkevästi juuri näitä Iholla-iltoja.

Rennolle tehtiin uudet verkkosivut, markkinointivideo sekä -kuvat ja mainonta suunniteltiin kampanjakohtaisesti – joulunajan glögeihin, tapahtumiin sekä kesäterassiin.

”Saamme Viestintäliigan mainonnan avulla paljon selkeämpää numeraalista tietoa näkyvyydestämme kuin aiemmin. Lisäksi Juhanin kanssa vietetyt aamukahvipalaverit Rennossa tuovat aina uusia ideoita molempien toimintaan!”

Nico Ekqvist

Ravintolatoimenjohtaja, Rento

Tulokset

Säännöllisen ja organisoidun somemainonnan myötä Rento, Olavin Krouvi ja Hunter’s Inn saavat joka kuukausi selkeät raportit siitä, mikä heidän näkyvyytensä verkossa on.

Lisäksi Hunun täyteen ammutut Iholla-illat ja Olavin Krouvin nettimenun tutkimiset ja ruokailijoiden määrät kertovat omaa positiivista kieltään.

Kiinnostuitko?

Juhani Koskinen kertoo mielellään lisää.

juhani@viestintaliiga.fi
040 723 1902