viestintäliiga mestis

”Vastuu koko viestinnästä.”

Mestiksen kokonaisvaltainen viestintä, someylläpito, tiedotteet, uutistuotanto, juontotyöt, sosiaalisen median mainonta ja mainosten graafinen suunnittelu.

www.finhockey.fi

Alkutilanne

Suomen toiseksi korkein jääkiekkosarja Mestis on Viestintäliigan pitkäaikainen kumppani. Aloittaessamme yhteistyön kesällä 2016 Mestiksen sosiaalisen median kenttä ja koko viestintä oli varsin repaleista.

Viestintäliigan osakkaista Petteri Poukka on toiminut Ilveksen jalkapallo-organisaation viestintäpäällikkönä ja tapahtumavastaavana, Osku Valtonen TPS:n jääkiekkopuolen community managerina ja Juhani Koskinen puolestaan TUTOn mediapäällikkönä. Keräsimmekin kaiken tietotaitomme yhteen ja lähdimme rakentamaan Mestiksen brändiä – sisäisesti ja ulkoisesti.

Haaste

Mestiksen näkyvyys suurelle yleisölle on ollut valtava haaste. Miten viestiä erottuvasti ja mielenkiintoisesti? Miten saada lisää näkyvyyttä valtamediasta? Millä keinoilla saada lisää ihmisiä katsomaan Mestis-otteluita jäähalleihin?

Ennen näitä ulkoisia haasteita oli saatava kuntoon sisäinen viestintä ja eri seurojen välinen organisointi sekä yhteistyö.

Ratkaisu

Viestintäliiga otti vastuun koko viestinnästä. Olimme päivittäisessä yhteydessä kaikkiin 12 seuraan ja loimme hiljalleen yhteisiä pelisääntöjä, ohjeistuksia ja suunnitelmia.

Seurat vastasivat hyvin huutoon ja hiljalleen olemme saaneet luotua yhtenäisen viestinnällisen linjan, jonka myötä myös toimiva viestintä ulospäin oli mahdollista.

”Viestintä on muuttunut nykyaikana jatkuvasti tärkeämmäksi ja yhteistyömme Viestintäliigan kanssa on sujunut hienosti. Tämä työ on vaatinut isoa sitoutumista ja joustavuutta molemmilta osapuolilta. Viestintäliigan jäsenien pitkäaikainen urheilutausta on näkynyt vakuuttavana ja asiantuntevana työnjälkenä.”

Pirkka Antila

Kilpailupäällikkö, Suomen Jääkiekkoliitto

Tulokset

Kaikki Mestis-seurat ovat saaneet jatkuvasti apua ja tukea viestintäänsä. Kun jokainen seura on mennyt eteenpäin viestinnällisesti, on myös Mestiksen kokonaisvaltainen viestiminen ollut helpompaa ja uskottavampaa.

Sosiaalisen median kanavat ovat kasvaneet kovaa vauhtia ja sisältö on ollut monipuolista.

Kiinnostuitko?

Iiro Junnila tai Petteri Poukka kertovat mielellään lisää.

iiro@viestintaliiga.fi
0400 593 122

petteri@viestintaliiga.fi
040 571 5955

Referenssin pääkuva: Shaun Duncan