”Positiivisen viestinnän sanomaa.”

 

Somekoulutus

Alkutilanne

Sydänlapset ja -aikuiset ry piti somekoulutuspäivän aktiivisten toimijoidensa syyskokouksessa. Kouluttajaksi pyydettiin Viestintäliigan sisältöjohtaja Petteri Poukkaa.

Petteri ja hänen koiransa Seppo ovat toimineet vuosikausia vapaaehtoistöissä yksinäisten ja vanhusten parissa. Petteri jakaa koulutuksissaan positiivisen viestinnän sanomaa sekä kertoo perusteellisesti vapaaehtoistyön ja yhdistysten mahdollisuuksista sosiaalisessa mediassa.

Haaste

Neljän tunnin somekoulutuksen tavoitteena oli saada iskostettua kuuntelijoille somen hyödyt, mahdollisuudet ja myös uhat. Tavoite oli löytää oman itsensä ja yhdistyksen läsnäolon tarkoitus sosiaalisessa mediassa.

Lisäksi tärkeänä teemana olivat medialukutaito sekä somestrategian suunnittelu – niin itselle kuin yhdistyksellekin.

Ratkaisu

Petteri on tarinankertoja, joka seikkaillut somen ytimessä vuosituhannen alusta lähtien. Hänen koulutuksissaan korostuvat havainnollistavat esimerkit erilaisista tilanteista, joita tapahtuu jatkuvasti somessa ja sen ulkopuolella.

Miten reagoida? Miten olla provosoitumatta? Miten inspiroida muita? Näihin kysymyksiin etsittiin ja saatiin vastauksia omien kokemusten ja lukuisien esimerkkien kautta.

”Petterillä oli runsaasti havainnollistavia esimerkkejä ja vinkkejä kerrottavaksi. Niillä eväillä oli hyvä lähteä eteenpäin. Iso kiitos siis Petterille ja koko Viestintäliigan tiimille!”

Katja Laine

Toiminnanjohtaja, Sydänlapset ja -aikuiset ry

Tulokset

Sydänlapset ja -aikuiset ry:n koulutettava yleisö oli todella vastaanottavaista ja esitti jatkuvasti kysymyksiä. Mukavasti tuli myös haastoa, että miksi asioita tehdään.

Vuorovaikutus oli mielekästä. Osallistujille annettiin monia työkaluja olla ja erottua sosiaalisessa mediassa.

Kiinnostuitko?

Petteri Poukka kertoo mielellään lisää.

petteri@viestintaliiga.fi
040 571 5955

Referenssin pääkuva: Niki Strbian