yle viestintäliiga

 

”Jotain uutta, jotain erilaista.”

 

Somekoulutus

Alkutilanne

Viestintäliigan Petteri Poukkaa ja Osku Valtosta pyydettiin alkuvuodesta 2017 pitämään koulutustilaisuus TV1:n suositun Puoli seitsemän -ohjelman työryhmälle. Jotain uutta, jotain erilaista. Jotain, joka herättää reaktioita monissa liemissä keitetyillä ammattilaisissa.

Haaste

Paikalla oli 30-40 kokenutta journalistia, joilla oli monipuolinen käsitys mediasta, viestinnästä ja sosiaalisesta mediasta. Tavoitteena oli tuoda pöytään jotain uutta kulmaa ajatella viestintää.

Ratkaisu

Petterin esityksen teemana oli henkilö-, eläin- ja jopa esinebrändin mahdollisuudet. Petteri kertoi omasta pitkästä matkastaan sosiaalisen median syvässä päädyssä, jonka lisäksi hän käsitteli somekoiransa Sepon ilmiön lähteitä ja hyötyjä. Petteri kävi esityksessään läpi myös paljon julkisuutta saanutta tempaustaan, jossa hän teki maailmanympärysmatkan jääkiekon MM-finaalin 1995 VHS-kasetin kanssa.

Oskun teemana oli puolestaan yhteisöjen hallinta somessa. Oskun esityksessä oli kosolti havainnollistavia esimerkkejä, joilla voi hyödyntää somea.

”Petteri ja Osku vetivät koulutusosuutensa hyvällä otteella ja elämänmakuisella huumorilla. Puoli seiskan jengille Seppo ja lätkän MM-95 opettivat paljon somen tekemisestä.”

Pekka Toikka

Tuottaja, Yle TV1, Puoli seitsemän

Tulokset

Koulutusiltapäivä päättyi intensiivisiin ja inspiroiviin keskusteluihin. Puoli seitsemän -ohjelman työryhmä jakoi paljon kiitosta erilaisesta koulutuksesta.

Haussa oli nimenomaan uusia kulmia ajatella somea ja sitä saimme vietyä. Mahtava päivä kaiken kaikkiaan!

Kiinnostuitko?

Petteri Poukka kertoo mielellään lisää.

petteri@viestintaliiga.fi
040 571 5955