Blogi

Urheilua ja kirjoittamista forssalaisella sydänverellä

By 01/06/2018 toukokuu 29th, 2019 No Comments

Morjes!

Tässä on Viestintäliigan tuore harjoittelija, eli turkulaistunut forssalainen, joka rakastaa jääkiekkoa, jalkapalloa ja oikeastaan kaikkea urheilua ja siihen liittyvää.

Oman energiani ja (ehkä) positiivisen hulluuteni yritän kanavoida kirjoittamiseen, jota tarkoitukseni on myös Viestintäliigalla tehdä. Periaatteessa voisi siis sanoa, etten ole töissä, vaan hoidossa kanavoimassa turhimpia sekoilujani johonkin järkevään, josta nautin.

Kirjoittamisen ilon löysin jo ala-asteella, mutta legendaarisella Kuhalan koulun sanomalehtiluokalla vietetty yläaste oli viimeinen sysäys tulevaisuuden tavoitteilleni. Lukioaikana kävin kaikki mahdolliset aiheeseen liittyvät kurssit draamaopinnoista luovaan kirjoittamiseen.

Miten forssalainen päätyy Suomen henkiseen pääkaupunkiin?

Lukiosta valmistuttuani päätin, että Forssasta on paettava, joten ryhdyin tavoittelemaan koulupaikkaa Turun ammattikorkeakoulusta, tarkemmin sanottuna journalismin linjalta. Ensimmäisen Turun vuoteni vietin tehden myyntitöitä ja kirjoitellen jääkiekosta Jatkoaika-sivustolle.

Toisena vuotena kohdalleni rysähti omalta kannaltani melkoinen jackpot, kun kouluun pääsyn lisäksi Viestintäliigan TV-tähdet Osku ja Juhani bongasivat minut mukaan TUTO Hockeyn mediatiimiin. Tuosta päivästä lähtien olen ollut mukana TUTOn toiminnassa, tammikuusta 2017 lähtien palkattuna viestintävastaavana. Lättyä pussiin hä!

Opiskelu media-alalla ja työskentely jääkiekkoseurassa ovat minulle kahden intohimon kaunis kombinaatio. Olen koko ikäni pelannut salibandya ja seurannut jääkiekkoa luvattoman paljon, joten kirjoittamisen lisäksi myös urheilupuoli on mulle tuttu juttu.

Ensimmäisen kosketukseni toimitustyöhön otin omin päin jo ala-asteella, kun kirjoitin omaa lehteä niin jalkapallon kuin jääkiekonkin arvokisoista.

Lisää itsestäni – tietenkin!

Jottei teksti valahtaisi tylsäksi ja kronologiseksi kerronnaksi elämästäni, kerron välillä vähän kiinnostuksenkohteistani. Jääkiekon, jalkapallon ja kirjoittamisen lisäksi nautin suunnattoman paljon musiikista ja frisbeegolfista, jossa en tosin osaa heittää edes rystyheittoa. Ei siis uutta ammattia siitä lajista.

Musiikki puolestaan toimii itselleni kirjoittamisen tavoin tapana kanavoida tunteita ja energiaa. Haloo Helsinki! on bändi, jonka musiikki sopii kesään, talveen, syksyyn, kevääseen, iloon ja vitutukseen. Lisäksi Ellin sanoituksista löytyy mukavasti vivahteita ja tapoja katsoa asioita, joista kirjotin muun muassa äidinkielen ylioppilaskokeessa.

Loppuun voisin tiivistetysti sanoa, että vahvuuksiani ovat kirjoittaminen, musta huumori, itseironia sekä luonnollisesti kaikki mahdolliset urheilutilastot ja knopit.

Nähdään ja kuullaan! Tai ainakin sä kuulet mut.

– Jyri Sulander, Viestintäliigan harjoittelija

jyri_sulander_lahi