Tällä viikolla vietetään Yrittäjän viikkoa ja tiistaina 5.9. vietettiin Yrittäjän päivää. Viestintäliiga julkaisee kuluvan viikon aikana yrittäjyyteen ja elämään liittyviä blogikirjoituksia. Kolmantena sanaisen arkkunsa avaa toimitusjohtaja Iiro.

Rullailen viikoittain Turku-Helsinki-moottoritietä. Useimmiten vietän tuon ajan haastaen ja kehittäen itseäni erilaisten ammatillisten äänikirjojen parissa. On muuten hemmetin hyvä harrastus, suosittelen kaikille rullajaloilla paljon liikkuville.

Eilisaamuna sain juuri kuunneltua läpi Bob Proctorin teoksen ”It’s not about money.” Kertoo siitä, kuinka voi rikastua ajattelematta itse rikastumista. Kovaa paskaa. Menee kuuntelemistani kirjoista kärkikaksikkoon Simon Sinekin ”Start with why” -opuksen kanssa.

Tuosta Proctorin äärimotivoivasta äänimessusta ajattelin näin Yrittäjän viikon kunniaksi poimia muutaman yrittäjyyteen ja yritteliäisyyteen liittyvän pointin. Teen sen nyt kääntämällä muutaman perinteisen uskomuksen/sanonnan proctormaiseen muotoon.

 

  1. ”USKON VASTA, KUN NÄEN”

Tämä oli jotenkin todella havainnollistava oivallus. Vanhan kansan sanontahan on tarkoittanut, että asiat on aina pakko nähdä käytännössä ennen kuin niihin on voinut alkaa uskoa.

Käännetäänpäs tämä päälaelleen.

Yrittäjyydessä ja elämässä yleensäkin on PAKKO uskoa niihin asioihin, joita tekee. Jos myyt ovelta ovelle pölynimureita, joiden tiedät olevan sairaan ylihintaisia laatuunsa nähden, on sinun vaikea uskoa yritykseesi ja tuotteesesi. Sinun on vaikea uskoa itseesi.

Jos oikeasti uskot siihen mitä teet, niin tuo vilpittömyys ja aitous huokuu väistämättä sinusta ympärillesi ja nuo asiat alkavat myös toteutua. Alat nähdä haluamiasi tuloksia.

Oikea muoto: näen vasta, kun oikeasti uskon.

 

  1. ”HÄN ON SYNTYNYT MENESTYJÄKSI”

Menestykseen ei synnytä, menestys pitää tehdä. Jos joku lähipiiristäsi väittää, että toisille ei ole luotu samoja menestyksen mahdollisuuksia kuin toisille, niin tuo tämä henkilö luokseni. Haluaisin tarttua häntä olkapäistä ja ravistella voimakkaasti joitakin sekunteja.

Jokaisella on mahdollisuus kouluttautua ja kehittää itseään. Jokaisella on mahdollisuus parantaa omia ominaisuuksiaan pärjätäkseen nykyajan kilpailluilla markkinoilla.

Joku voi syntyä työelämän lähtötilanteen kannalta hieman valmiimpaan pöytään kuin toinen, mutta meillä jokaisella on täysin yhtäläiset mahdollisuudet rakentaa omasta arjestamme ja tulevaisuudestamme juuri sellainen kuin me itse haluamme sen olevan. Sellainen, johon uskomme.

Menestys ei synny ilman toimeen tarttumista. Se ei synny ilman ahkeraa työtä. Ei vaan synny, vaikka millaisista lähtökohdista lähtisi. Menestys syntyy, kun uskot siihen mitä teet ja tartut toimeen.

Oikea muoto: menestys vaatii toimintaa ja ahkeraa työtä.

 

  1. ”Teen näitä hommia, kunnes jotain parempaa tulee vastaan”

Meillä on elettävänä vain tämä yksi elämä. Näitäkään minuutteja, jotka käytät tämän blogitekstin lukemiseen, et saa enää ikinä elää uudelleen. Saati niitä vuosia, jotka teet työtä, mistä et oikeasti nauti.

Yrittäjyyden hieno puoli on se, että saamme kollegoideni kanssa tehdä juuri niitä asioita, joista itse nautimme. Jos joku asia tuntuu töissä paskalta, niin se on meidän oma asia korjata se. Muuttaa haaste mahdollisuudeksi.

Ja mikä tärkeintä, meillä jokaisella on jotain sellaista osaamista, josta joku toinen on valmis maksamaan. Erikoistuminen on tämän päivän sana, kaikkea ei todellakaan tarvitse osata tai tehdä itse.

Minä ja muut yrittäjät olemme valmiita maksamaan siitä, että saamme keskittyä omaan ydintekemiseemme. Sama pätee yksityispuolella, en minäkään jaksa poropeukalona vaihtaa omia autonrenkaitani, vaan annan ammattilaisten hoitaa sen ja teen saman ajan omia töitäni. Win-win.

Mikä sinun intohimosi ja erikoisosaamisesi on? Tuotteista se ja ala myydä osaamistasi. Se on vain yksi päätös, jonka voit tehdä jo tänään.

 Oikea muoto: nauti siitä mitä teet, ja tee sitä mistä nautit.

 

Yksi uskomus, jota ei tarvitse oikaista: seura tekee kaltaisekseen.

Jos haluaa menestyä, kannattaa hakeutua menestyvien ihmisten seuraan. Sellaisten ihmisten, jotka eivät surkuttele asioita, vaan etsivät aina ratkaisuja. Positiivisten ihmisten. Mikäli työyhteisössäsi on ihminen, joka vatuloi pääsääntöisesti negatiivisia asioita, pysy hänestä kaukana. Tai jos sinulla on siihen mandaatti, anna hänen etsiä itselleen sopivampi työyhteisö.

Kun ottaa haasteet mahdollisuuksina ja etsii niihin ratkaisuja positiivisten ihmisten ympäröimänä, hyviä asioita tapahtuu. Niin minä olen uskonut ja todeksi todennut.

Leave a Reply