Blogi

Vauvauutisia! Viestintäliigan Saara jää äitiyslomalle

Viestintästrategikko, sisällöntuottaja ja kielipoliisi Saara jää tänään maanantaina 24.2. äitiyslomalle. Näin ollen liki kahden vuoden mittainen työputki Viestintäliigan arjessa jää hetkeksi tauolle vaippahommien tieltä.

Maaliskuun 1. päivä vuonna 2018 trainee-sopimuksella Viestintäliigaan liittyi kertarysäyksellä mukaan kolme uutta työntekijää, jotka ovat kaikki edelleen matkassa mukana: Nella Merisaari, Teemu Yliluoma ja Saara Airaksinen.

Viimeksi mainittu on lähes kahden vuoden aikana osoittanut monipuolisuutensa kirjoittajana aiheiden vaihdellessa aina salaojaputkista jalkapalloon. Lisäksi vapaa-ajallaan salibandypalloja torjuva Saara on luonut viestintästrategioita ja -suunnitelmia lukuisille yrityksille.

Kollegoille korvaamatonta apua on tuottanut myös Saaran poikkeuksellisen kova kielioppitaito. Seuraava dialogi on melko perinteinen viestintäliigalainen keskustelu:

”Kuuluuks tää kirjoittaa näin?”
”Emmä oo varma, kysy Saaralta.”

Alusta asti oli jo selvää, että Viestintäliiga onnistui naaraamaan taitavuutensa lisäksi riveihinsä hyvin sitoutuneen työntekijän. Tästä omaa kieltään kertoo se, että tamperelainen on suhannut junalla kotikaupunkinsa ja Turun väliä vähintään kolmena päivänä viikossa. Käytännössä tämä on tarkoittanut herätyskellon soimista neljällä yöllä.

”Aikaisia herätyksiä töihin ei jää ikävä, vaikka toki yöllä herääminen on varmaan tuttua puuhaa jatkossakin. Eniten jään kaipaamaan ihania työkavereita, tätä meidän hieman hullunkurista työilmapiiriä ja kaikkia mukavia asiakkaita”, Saara luettelee.

”Ei hirveästi viitsi stressata etukäteen”

Yölliset heräilyt kuulunevat totta tosiaan jatkossakin asiaan, mutta parhaan mahdollisen syyn vuoksi. Airaksisten perheessä telmii pian tuore tulokas!

Esikoisen syntymään Saara suhtautuu ainakin vielä tyypillisellä tamperelaisella letkeydellä.

”Vaikea sanoa vielä tulevasta mitään, kun ei ole aikaisempaa kokemusta. Ei hirveästi viitsi stressata etukäteen. Semmoisella positiivisella jännityksellä päivä kerrallaan eteenpäin”, Saara tuumii rennosti.

Viestintäliigassa uutinen uudesta miniliigalaisesta otettiin totta kai iloisesti vastaan. Sisältöjohtaja ja osakas Petteri Poukka muistuttaa vallitsevan työpaikkakulttuurin merkityksestä äitiyteen valmistautumisessa.

”Lapsenomainen innostuminen ja leikkisyys näkyvät täällä meidän arjessa, joten tässähän on tavallaan syötetty oppia lapaan jo parin vuoden ajan. Ei kestä kiittää edes kahta sekuntia! Itse sen sijaan omasta ja yrityksen puolesta kiitän tähänastisesta loistavasta duunista sekä lähetän isot onnittelut perheenlisäyksestä!” koirapoikansa Sepon kasvattajana mainetta niittänyt Petteri toivottelee.

Työkaverit toivottavat koko perheelle ikimuistoista vuotta. Nähdään taas ensi vuonna kielikyttäilyn merkeissä!