Herrainpolku 1 oli Viestintäliigan koti reilun vuoden verran. Yksi iso sadan neliön puutalohuoneisto, jossa nauru raikasi ja ilman onnellisuuspitoisuus oli sata prosenttia. Kaikki olivat samanarvoisia. Aurakatu 14 b:n vitoskerros teki tähän muutoksen.

Siihen aikaan antoi keisari Junnila käskyn, että koko Viestintäliigassa oli suoritettava muutto. Tämä muutto oli toinen ja tapahtui Haanpään ollessa Whitestonen käskynhaltijana. Viestintäliigan sekä Whitestonen väki muuttivat Aurakadulle saman katon alle, kukin omalle paikalleen.

Kesäkuun 7. päivä vuonna 2018 vietettiin Viestintäliigan synttäritupareita. Tiesin koko juhlien olevan suurta kulissia onnellisesta perheestä, mutta kätkin tuon kaiken sydämeeni, ja tutkistelin sitä.

Vielä Herrainpolulla vastapäätäni istunut mainoskornerin Teemu morjesteli aamuisin vilpitön hymy kasvoillaan minua keltainen itsekudottu pipo päässä. Nyt hänen kaulastaan roikkui kinkkukiusausjämien sijaan musta rusetti, ja hänen ajoittain suuntaani pälyillyt katseensa kertoi halveksunnasta minua kohtaan. Keltainen pipo oli vaihtunut tyylikkääseen nahkakampaukseen, kun hän kierteli puhumassa juhlien tulokuninkaiden kanssa.

Pieni kaunis muumitalomainen onnellisuuden tyyssija oli kuollut ja särkynyt palasiksi.

Viisi maailmaa

Miten tähän päädyttiin? Virallinen hallitsijoiden selitys oli, että vanhat tilat kävivät turhan ahtaiksi. Jotain puhuttiin myös yhteistyön helpottamisesta Whitestonen kanssa.

Kattia kanssa!

Päivänselväähän se on, että tosiasiassa säätyerojen välille haluttiin selkeämpää jakoa. Muuton myötä jokainen viestintäyhteiskuntaluokka laitettiin erikseen omiin tiloihinsa.

Uusi toimistovaltakunta on helposti jaettavissa viiteen osioon, jonka lisäksi ekstrana löytyy vielä lähinnä keisareiden käytössä oleva saunatila.

Keisareiden käskynantolinnakkeet: Keisari Junnila ja varakeisari Koskinen pitävät omissa linnakkeissaan kansaa tiukassa otteessa keskeltä valtakuntaa ja antavat sieltä käskyjään. Mielenkiintoisena yksityiskohtana varakeisarin linnakkeesta löytyvä äänityskoppi, jossa rahvaita usein rankaistaan, mikäli he ovat esimerkiksi keittäneet liian laihaa kahvia.

Kuningattaren aulapalatsi: ”All Hail The Queen!”, kajahtaa joka aamu aulasta kuningattaren itsensä kailottamana, kun hän astuu ovesta sisään. Tämän jälkeen hänen korkeutensa vaatii jonkun meistä rahvaista antavan hänelle niskahieronnan ja kertovan mitä eilisen päivän Kauniissa & Rohkeissa on tapahtunut.

Mainoskornerin elitistiholvi: Donaldtrumpmaista alempien luokkien ja viestintärotujen halveksintaa harrastavasta mainoskornerin elitistiporukasta ei ylimielisyyttä puutu. Kovaa tulosta tekevän trion jäsen Matti on tyypillinen näky rahvaan puolella, jossa hän käy pienessä CPM-pöllyssä ajankulukseen polttelemassa seteleitä graafikoiden ja sisällöntuottajien silmien edessä.

Rahvaiden jämäluola: Sitten olemme me. Pyyteetöntä työtä tekevä joukkio. Mikäli tehtäisiin televisio-ohjelma ”Suomen limaisimmat niskat”, tämä rahvaskatras olisi hyvin vahvoilla sen voittajaksi. Pääosin graafikoista ja sisällöntuottajista koostuva ryhmämme on suurisydäminen. Meitä lyödään maan rakoon, mutta sorron alta joukkomme vielä nouskohon!

Valkoisen kiven laakso: Tarunhohtoinen paikka, jossa vieraillessa tuntee olonsa turvalliseksi. Valkoisen kiven laakson, kansanomaisemmin Whitestonen, väki on siitä miellyttävää, että he tekevät ylenkatsomatta yhteistyötä, jopa meidän rahvaiden kanssa.

Kaikesta tästä huolimatta Viestintäliigan ovi on edelleen avoinna (tai ainakin ovikellon soiton päässä avoimesta) kaikille vierailijoille, oli kyse sitten kuulumisten vaihdosta kahvikupin lomassa tai puhtaasti bisnettihommista.

Aurakatu 14 B ja 5. kerros. Tervetuloa ihmettelemään pientä suurta universumia!

Varakeisarin linnake. Taustalla pahamaineinen äänityskoppi. Sinne et halua.

 

All Hail The Queenhän se sieltä jälleen kajahtaa ilmoille. Oikealla kuningattaren palatsi.

 

Tissejä, kultaa, tolkuttomia määriä rahaa. Klassista, oi niin klassista mainoskorneria.

 

Jämäluolassa kuolevat tekokukatkin.

 

Valkoisen kiven laakso. Paikka, johon kiteytyy sana toivo.

Taitava tekemään tekstiä tuo Taneli. Jos haluat vastaavan värikästä sisältöä kanaviisi, pyydä tarjous!