Viestintäliigan jengi kasvoi maaliskuun 1. päivä kolmella uudella työntekijällä. Ensimmäisenä itsestään kertoi Teemu Yliluoma ja toisena itsensä esittelee visuaalinen Nella Merisaari.

— —

Moikka moi!

Se on Nella täällä. Yksi kolmesta muskettisoturista, joka selvisi Viestintäliigan trainee-hausta läpi.

Try out -jakso alkoi meillä aika vauhdikkaasti. Tieto valinnasta tuli tiistai-illalla ja torstaiaamuna oltiin jo yhteisen pöydän ääressä ensimmäisen palaverin merkeissä. Tämä kertoo toimiston tyylistä hyvin. Täällä ei turhaan kuhnailla, vaan töihin ryhdytään heti täydellä tarmolla. Töitä tehdään kuitenkin myös rennolla asenteella, eikä pipo kiristä täällä kellään, vaikka kasa pipopäitä täällä työskenteleekin.

Kasvoin kouluvuoteni Maskussa ja muutin Turkuun, kun aloitin opiskelut Turun kauppakorkeakoulussa. Opiskelen pääaineenani markkinointia ja maisterivaiheen opinnoissani erikoistuin markkinointiviestintään ja brändeihin. Markkinoinnin opinnot ovat selkeyttäneet ajatuksiani siitä, että haluaisin työskennellä erityisesti somemarkkinoinnin parissa. Tämä saikin hakemaan Viestintäliigalle hommiin, koska täällä some on voimakkaasti mukana kaikessa tekemisessä.

Aikaisemmin olen ollut mukana markkinoimassa muun muassa vuosittain järjestettävää opiskelijatapahtumaa, Pikkulaskiaista. Teimme vetämäni markkinointitiimin kanssa kaikki tapahtumaan liittyvät tekstit ja visuaaliset materiaalit. Markkinointia kyseinen tapahtuma ei tosiasiassa kuitenkaan kauhean paljon tarvitse, koska tapahtuma myydään joka vuosi loppuun muutamissa minuuteissa. Omana vuotenani lipunmyyntisivustolle tuli niin valtava yleisöryntäys, että koko sivusto kaatui. Onneksi sivusto saatiin nopeasti takaisin toimintaan ja opiskelijakansa tyytyväiseksi.

Toimin myös vuoden koulumme markkinoinnin ainejärjestön puheenjohtajana. Vuoden aikana tuli järjestettyä jos jonkinmoista markkinointiaiheista tapahtumaa ja koulutusta. Seminaareissa ja koulutuksissa puhuneet markkinoinnin osaajat toivat monipuolista näkemystä markkinoinnin saloihin.

Intohimona valokuvaus

Vapaa-ajalla tykkään valokuvata ja editoida kuvia. Valokuvauksessa on se hyvä puoli, että se saa melkein pakolla pyllyn ylös sohvalta, kun ulkona säteilee kaunis sää. Instagramista onkin valokuvauksen myötä tullut minulle mieluisin pelikenttä.

Toivon mukaan pystyn tuomaan lisäkäsiä visuaalisten materiaalien toteutukseen myös Viestintäliigalla. Tähän mennessä olenkin saanut kuvailla jo kaikenlaista: henkilökuvia, toimistokoira Seppoa ja erilaisia tuotekuvia. Näistä kohokohta oli tietysti Seppo-koiran kuvaukset. Eihän siinä voi olla hymyilemättä, kun tuo iloinen karvanaama poseeraa ammattilaisen ottein kameralle.

Tämä kevät ja kesä kuluu Viestintäliigan trainee-hommissa. Unelmissa tälle vuodelle olisi solmia Viestintäliigan kanssa vakkarisoppari, hankkia mahdollisesti jokin oma karvakuonoinen kaveri ja matkustaa jonnekin lämpimään. Jään innolla odottamaan, mitä vuosi tuo tullessaan. Tähän mennessä se on jo ylittänyt odotukset!

– Nella Merisaari, Viestintäliiga