Blogi

Sporttiaamujen taika – eli mitä on olla viestintäliigalainen

By 12/12/2018 toukokuu 28th, 2019 No Comments
Sporttiaamut Viestintäliiga

Oletko törmännyt somessa kuvaan, jossa poseeraa kööri hikisiä ja punanaamaisia toimistoihmisapinoita? Kuva ei ole Korkeasaaresta, vaan Viestintäliigan sporttiaamusta.

Eräänä huhtikuisena torstaiaamuna toimitusjohtajamme Iiro otti rahkalusikan ja kahvakuulan kauniisiin käsiinsä, ja raahasi meidät puolipakolla aamuvarhaiselle crossfit-jumpalle. Jälkihien tasaannuttua puhkuimme intoa – tästä täytyy ottaa tapa! Tuo hormonihöyryissä tehty päätös on pitänyt, ja takana on jo yksitoista liikunnallista aamua toinen toistaan kiintoisampien lajien parissa.

Mikä homma?

Kuvio on yksinkertainen: jokainen viestintäliigalainen valitsee vuorollaan mieleisensä liikuntamuodon, jota halukkaat painelevat yhdessä suorittamaan. Aluksi harrastelimme joka toinen torstai, mutta sittemmin tahdiksi on vakiintunut kerta kuukauteen. Totesimme, että välillä pitää tehdä töitäkin.

Perinteikkäistä joukkuelajeista mukaan ovat mahtuneet jalkapallo, salibandy, pesäpallo, koripallo ja jääkiekko. Lätkäaamu ansaitsee erityismaininnan, sillä sirklaukset toimitettiin Kupittaan jääpyhätössä yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Allekirjoittaneen vetämässä tennisaamussa nähtiin maailmantähtiä kodittomasta Uuno Turhapurosta (oik.) isoluiseen Andre Agassiin (vas.).

Edellä mainittujen lisäksi on läiskitty tennistä, vesijuostu, kävelty Ruissalon kallioilla ja annettu kyytiä rantalentopallolle. Viime viikolla virittäydyimme joulutauolle nännien kivittämisen, eli curlingin, merkeissä. Upea laji.

Mikä järki?

Sporttiaamuilmiölle on tasan muutama syy:

1. Aamuliikunta virkistää ja nostaa energiatasoja

”Kun työaamun alkajaisiksi nostattaa otsalle hikikarpalon kulmaa, aivot heräävät ja luova työ onnistuu paremmin! Kaikki ovat poistuneet sporttiaamuista hyvillä energiatasoilla, paitsi Osku kerran, kun joutui päivystykseen”, kommentoi nokialainen juoksijalupaus ja sisältöjohtaja Petteri Poukka.

2. Verinen kilpailu on hyvästä

”Pidän sporttiaamuista, sillä voin kanavoida niihin patoutuneet aggressioni. Parhaassa tapauksessa peleissä syttyneet kahinat kehkeytyvät vuosien mittaisiksi riidoiksi. Nämä ovat olennainen osa toimivaa työympäristöä”, kommentoi somesta tuttu karaokekonttaaja Taneli Virjonen.

3. Urheilu on osa Viestintäliigan identiteettiä

Näin se vain on. Vaikka asiakaskuntamme muuttuu koko ajan monialaisemmaksi, yrityksen juuret ovat kasvaneet kiinni urheiluun. Sporttiaamuihin tiivistyy se, mitä on olla viestintäliigalainen.

Se on sitä, että yrittää parhaansa, vaikkei olisi koskaan nähnytkään tennismailaa. Se on sitä, että lähtee rohkeasti kokeilemaan uutta, vaikka tietääkin curlingista vain ne nännit. Se on sitä, että uskaltaa heittäytyä ja ehkä nolata itsensä täydellisesti. Se on sitä, että sekään ei haittaa.

Vuorikiipeilyä Mount Everestillä? Kirveshippaa Köyliöjärven jäällä? Nähtäväksi jää, millaisia sykähdyttäviä urheiluhetkiä vuosi 2019 tuo tullessaan. Varmaa on se, että sportti jatkuu.

Suomen curlingedustus Pekingissä 2022.